Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați cetățeni ai raionului Fălești!

Dragi veterani !

imagine porumbel in zbor  Data de 9 Mai semnifică pentru întreaga istorie a omenirii pagină remarcabilă, care răvășește răni adânci a trecutului și încununează multe amintiri despre cei care și-au dorit un viitor pașnic. Înțelegem, că axa timpului trebuie să fie marcată de Pace, iar aceasta este imposibil fără a ține cont de tragediile ce le-a provocat cel de-al Doilea Război Mondial, unde cu prețul vieții, străbunii noștri au luptat pentru o altă filă a istoriei. Prin devotamentul lor, jertfirea de sine, acei ostași au devenit eroi, iar pentru generația contemporană exemplu de patriotism.

  Cu acest prilej, exprim recunoștința pentru veteranii Marelui Război , văduvelor celor căzuți pe front, dorindu-le sănătate, încredere și speranțe în viitor, iar în suflet – pace.

  Fie ca această zi să rămână în istoria continentului și comunității una în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

  … 79 de ani de la Marea Victorie.. zi în care fiecare an ne trezește puternice sentimente de mândrie pentru cei, care cu prețul propriei vieți,  au opus o dârză rezistență tentativei de  a înrobi popoare dornice de libertate. 

  Timpul, necruțător, îi smulge de printre noi pe ultimii eroi și martori oculari ai acelui crunt măcel, care a fost cea mai dramatică luptă din istoria omenirii dintre bine și rău, lumină și întuneric.

  Dragi  veterani!

  Odată cu scurgerea anilor, spre regret, rămâneți a fi tot mai puțini alături de noi. Acest fapt ne mobilizează să vă acordăm și o mai mare atenție, căci prin Dumneavoastră cinstim amintirea celor căzuți în lupte, dar și celor care s-au stins din viață după război.

  Pace, lumină și căldură în sufletele și familiile dvs, noi izbânzi pe calea făuririi unui viitor mai prosper și mai minunat.

  Datoria noastră sacră este să ne închinăm cu adâncă recunoștință în semn de omagiu și memorie veșnică Eroilor Neamului, celor vii și celor care își dorm somnul veșnic în pământul Moldovei sau în pământ străin, departe de vatra strămoșească.

  Slăvită pe veci să fie fapta nemuritoare a tuturor celor care au apărat și păstrat libertatea!...

 

  Cu profund respect,
  Tudor PALADI, Președintele interimar al raionului Fălești

Dragi locuitori ai raionului Fălești!

  Sărbătorile pascale ne oferă tuturor prilejul de a retrăi, împreună cu cei dragi, emoția Învierii Domnului, momentul de a restabili și fortifica valorile și tradițiile creștinești.

  Este ziua în care se naște speranța, iubirea și gândul bun, este ziua în care iertăm și dăruim.   

  Sfintele sărbători ne învață să oferim Lumină din Lumină, să avem mereu  în preajmă cei mai devotați însoțitori Credința, Speranța și Dragostea.

  În acest context, Vă doresc, dragi cetățeni, ca sărbătoarea divină să reverse asupra Dumneavoastră belșug și bunătate, să vă alunge din inimi tristețea, durerea și necazul și să vă umple sufletele și casa cu lumină binecuvântată.

  Fie ca marea sărbătoare  a tuturor creștinilor să ne găsească pe noi toți mai buni și mai aproape unii de alții, iar bucuria și lumina Învierii Domnului să triumfe în sufletul fiecăruia dintre noi.

  Magia sărbătorilor de primăvară să ne încălzească sufletele, să ne deschidă inimile spre iubire, credință și iertare. Să fim mai buni, sa ne bucurăm din plin de frumusețea tuturor lucrurilor care ne înconjoară si sa dăruim iubire celor dragi.

Sărbători fericite și Hristos a Înviat!

Cu înaltă considerație,

Tudor PALADI, Președintele interimar al raionului Fălești

27 04 2024  Anual, la data de 27 aprilie, Republica Moldova sărbătorește Ziua Drapelului de Stat. Pentru prima dată Ziua Tricolorului a fost desemnată la data de 27 aprilie 1990, care oficial la aceeași dată a fost desemnat simbol al țării noastre de către deputații primului Legislativ.
  Drapelul de Stat simbolizează trecutul, prezentul și viitorul țării noastre, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea poporului Republicii Moldova.
  Drapelul este un simbol al celor mai memorabile evenimente și provocări prin care a trecut țara noastră, element al demnității și al patriotismului, nucleu al atașamentului la cele mai sacre valori naționale.
  Nouă ne revine datoria morală de a transmite generațiilor tinere, prin exemplul personal, sentimentul de apartenență la valorile noastre naționale, să simtă că Republica Moldova este cu adevărat Patria lor, să aibă încredere în viitorul țării, în posibilitatea de a-şi trăi viața aici, în pace și bunăstare.
  În această zi, Vă urez tuturor multă sănătate, succese și realizări marcante în eforturile de a construi un stat puternic și un viitor prosper, aici, acasă, în Republica Moldova.

  La mulți ani, Tricolor!
  La mulți ani, Republica Moldova!

  Cu înaltă considerație,
  Tudor PALADI, Vicepreședintele Raionului Fălești

Stimați SALVATORI,  întreg efectiv al Secției Situații Excepționale Fălești,
angajați civili ai Posturilor de Pompieri și Salvatori din raionul Fălești!

ziua salvatorului 2  Anual, la data de 5 aprilie, în Republica Moldova sărbătorim Ziua vitejiei, a curajului și a devotamentului, îmbinate toate în nobila meserie de SALVATOR.

  Dumneavoastră stimați SALVATORI, sunteți cei ce rămâneți să luptați cu situațiile de risc, situațiile excepționale, incendiile, catastrofele și alte calamități. Misiunea Dumneavoastră nu este deloc ușoară, activitatea fiind supusă unor mari riscuri, dar totuși, reușiți să protejați și să salvați cetățenii, intervenind acolo unde este cel mai greu. Sunteți cei care ați salvat zeci de vieți omenești, iar sacrificiul Dumneavoastră a fost demonstrat în toate intervențiile de succes la care ați luat parte.

ziua salvatorului 1  Fie ca munca și jertfirea de sine pe care o manifestați zi de zi, să vă fie și în continuare drept călăuză în onorarea obligațiunilor de serviciu.  

  Îmi exprim sincerele sentimente de înaltă apreciere pentru adevăratele exemple de vitejie, dorindu-Vă sincere felicitări pentru activitatea desfășurată. Doresc tuturor salvatorilor și familiilor acestora să se afle mereu sub paza Bunului Dumnezeu. Credința să vă însoțească pretutindeni, iar împlinirea s-o întâlniți la fiecare pas. În continuare să aveți multă dârzenie ca să puteți înfrunta orice obstacol, curaj și răbdare – pentru realizarea visurilor. Să aveți parte de sănătate, reușite în activitatea profesională, precum și de bucurii alături de familiile Dumneavoastră

  Cu înaltă considerație,
  Vadim ROȘCA, Președintele raionului Fălești

Stimați contabili din sectorul
  public și sectorul privat al raionului Fălești!

ziua contabilului 2024  Anual la 4 aprilie consemnăm  Ziua profesională a Contabilului, zi care ne  oferă un prilej de aduce un omagiu și mulțumiri celor antrenați în exercitarea profesiei contabile și să Vă felicităm călduros, urându-Vă multă sănătate, prosperitate și entuziasm în activitățile pe care le desfășurați.

  Vă dorim rezistență inepuizabilă, coerență în toate acțiunile, dispoziție excelentă, în ciuda dificultăților din munca voastră deloc ușoară. Permiteți perioadele de raportare să vă treacă cu ușurință și fără griji, multe bucurii și liniște în familiile Dumneavoastră.

  Succesul și responsabilitatea să fie prezente mereu în activitatea Dvs., iar imaginea contabilului  în societatea noastră să corespundă importanței acțiunilor realizate. Doar datorită implicării și insistenței Dvs. vom putea obține acel sistem perfect pe care ni-l dorim. Vă asigurăm și în continuare de aceeași deschidere și colaborare fructuoasă din partea autorității publice raionale- Consiliul raional Fălești.

  Vă dorim mari realizări profesionale și împlinirea aspirațiilor

  Vă mulțumim pentru eforturile depuse și Vă dorim mult succes! 

  Cu profund respect,
  Vadim ROȘCA, Președintele raionului Fălești.