Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

INVITAŢIE pentru cetățenii raionului Fălești
Stimați făleșteni !

  Avem deosebita plăcere să ne  onorați  cu prezența Dumneavoastră la activitatea consacrată Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei care se va desfășura  la  data de 09 mai 2024, orele 09.00  la Complexul ,,Gloriei Militare 1941-1945,, din orașul Fălești.

  Prin această sărbătoare, ne mobilizăm să cinstim amintirea celor căzuți în lupte, dar și a celor care s-au stins din viață după război,  datoria noastră sacră este să ne închinăm cu adâncă recunoștință în semn de omagiu și memorie veșnică Eroilor Neamului.

Vă așteptăm cu drag!

 

Cu respect,
Președintele interimar al raionului Fălești                                            Tudor PALADI

  Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea ploilor de scurtă durată, izolat averse puternice, (15-25l/m 2 ), pentru data de 07 mai se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.
  Apa se va scurge în limitele albiei minore.

07 mai 2024
Centrul Operativ de Dispecerat Republican al IGSU

recensamint 2024 banerStimați locuitori,

În perioada 8 aprilie-7 iulie 2024 pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL), Recensământul este o cercetare la nivel național care are loc o dată la 10 ani. Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării. În cadrul recensământului, sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).

În această perioadă, un  recenzor va vizita locuința dumneavoastră și va adresa câteva întrebări, iar răspunsurile le va înregistra pe tabletă. Recenzorul va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și vor purta însemne de identitate a RPL, inclusiv: vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logoul Recensământului 2024.

recensamint 2024

Fiecare dintre noi trebuie să participe la recensământ și să completeze în întregime și corect chestionarul de recenzare. Conform Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

Îndemnăm toți locuitorii să deschidă ușa recenzorului și să ofere răspunsuri corecte și depline!

Datele pe care le veți oferi la Recensământ sunt confidențiale și protejate conform Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor și Legii nr. 93/2017 cu privire la statistica oficială. Aceste date se vor utiliza doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea sub formă generalizată a rezultatelor recensământului pe diverse caracteristici ale populației, fără a fi posibilă identificarea datelor personale.

Participarea la Recensământ este o obligație legală, dar și civică. Datele colectate vor sta la baza proiectelor de dezvoltare la nivel de localitate și de țară.  Participând la recensământ, contribuim la o mai bună înțelegere a comunității și a necesităților acesteia. Răspunsurile vor fi utilizate pentru a produce statistici care vor oferi o imagine a vieții în Republica Moldova și a modului în care aceasta se schimbă.

Mai multe informații despre recensământ puteți consulta pe pagina BNS www.statistica.gov.md/RPL2024. De asemenea, pentru orice întrebări puteți apela gratuit la Linia verde a recensământului 022 800 800 24.

În organizarea și desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024, BNS beneficiază de asistență în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).