Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați cetățeni ai raionului Fălești!

Dragi veterani !

imagine porumbel in zbor  Data de 9 Mai semnifică pentru întreaga istorie a omenirii pagină remarcabilă, care răvășește răni adânci a trecutului și încununează multe amintiri despre cei care și-au dorit un viitor pașnic. Înțelegem, că axa timpului trebuie să fie marcată de Pace, iar aceasta este imposibil fără a ține cont de tragediile ce le-a provocat cel de-al Doilea Război Mondial, unde cu prețul vieții, străbunii noștri au luptat pentru o altă filă a istoriei. Prin devotamentul lor, jertfirea de sine, acei ostași au devenit eroi, iar pentru generația contemporană exemplu de patriotism.

  Cu acest prilej, exprim recunoștința pentru veteranii Marelui Război , văduvelor celor căzuți pe front, dorindu-le sănătate, încredere și speranțe în viitor, iar în suflet – pace.

  Fie ca această zi să rămână în istoria continentului și comunității una în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

  … 79 de ani de la Marea Victorie.. zi în care fiecare an ne trezește puternice sentimente de mândrie pentru cei, care cu prețul propriei vieți,  au opus o dârză rezistență tentativei de  a înrobi popoare dornice de libertate. 

  Timpul, necruțător, îi smulge de printre noi pe ultimii eroi și martori oculari ai acelui crunt măcel, care a fost cea mai dramatică luptă din istoria omenirii dintre bine și rău, lumină și întuneric.

  Dragi  veterani!

  Odată cu scurgerea anilor, spre regret, rămâneți a fi tot mai puțini alături de noi. Acest fapt ne mobilizează să vă acordăm și o mai mare atenție, căci prin Dumneavoastră cinstim amintirea celor căzuți în lupte, dar și celor care s-au stins din viață după război.

  Pace, lumină și căldură în sufletele și familiile dvs, noi izbânzi pe calea făuririi unui viitor mai prosper și mai minunat.

  Datoria noastră sacră este să ne închinăm cu adâncă recunoștință în semn de omagiu și memorie veșnică Eroilor Neamului, celor vii și celor care își dorm somnul veșnic în pământul Moldovei sau în pământ străin, departe de vatra strămoșească.

  Slăvită pe veci să fie fapta nemuritoare a tuturor celor care au apărat și păstrat libertatea!...

 

  Cu profund respect,
  Tudor PALADI, Președintele interimar al raionului Fălești