La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia, documentul cu cea mai mare autoritate de reglementare în viaţa publică, politică şi socială a ţării noastre.
În acest an, consemnăm 28 de ani de la adoptarea Constituției care a pornit de la principiile exprimate în Declarația de Independență a țării.
Odată cu adoptarea Constituției au fost puse bazele instaurării democrației și a statului de drept în Republica Moldova. Principiile și valorile consfințite în Legea Supremă exprimă aspirațiile poporului nostru, râvnirile care garantează armonia socială a cetățenilor și promovează drepturile și libertățile fiecărui cetățean în parte.
Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme, ce a deschis calea pentru afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept şi ale economiei de piaţă, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului, oferind cadrul necesar instituirii unui sistem de guvernare bazat pe drepturile inalienabile ale umanităţii: viaţă, libertate şi căutarea fericirii
Ziua Constituţiei este o ocazie de a sărbători democraţia noastră nu numai ca sistem politic, ci şi ca mod de viaţă. Valorile fundamentale, înscrise în Constituţie, ne obligă să lucrăm în mod constant pentru consolidarea şi dezvoltarea acestora, or, libertatea şi drepturile omului nu sunt privilegii de care să ne bucurăm, ci o recompensă pentru acei care le vor onora şi apăra.
Urez tuturor cetăţenilor pace şi prosperitate, şi îi îndemn ca, în tot ceea ce fac, să dea substanţă noţiunilor de Stat de Drept şi Supremaţie a Legii, să contribuie la edificarea unei societăţi guvernate de dreptate şi adevăr şi să cinstească, aşa cum se cuvine, Constituţia Republicii Moldova!
Cu respect
Veaceslav Tambur
vicepreședintele raionului Fălești