Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

an bdr

 Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat a lansat o nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH)

 DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

 Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

 

 Diaspora Engagement Hub include trei subprograme care susțin:

  • Parteneriate tematice regionale

3 granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite în total asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

  • Abilitarea femeilor din diasporă

5 granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite membrilor diasporei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

  •  Reîntoarcerea profesională a diasporei

10 granturi a câte 37 594.60 MDL vor fi oferite în total profesioniștilor din diasporă în scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămâni – 2 luni). Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

 Mai multe detalii despre aceste subprograme găsiți aici: http://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-0.

 Termenul de aplicare: 08 decembrie 2017 – 28 februarie 2018

 IMPORTANT: Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) - 31 august 2018.

 Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în luna martie 2018.

 Câștigătorii subprogramelor din faza I nu pot aplica repetat la același subprogram.