Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 11 septembrie curent a avut loc ieșirea echipei mobile a Biroului Comun de Informaţii şi Servicii (BCIS) în primăria satului Bocani.

Prestatori de servicii din cadrul Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului, Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru, Oficiului Teritorial Cadastral, Agenției de Ocupare a Forței de Muncă, Secției Economie, Secției Administrație Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Casei Teritoriale de Asigurări Sociale au acordat asistență informațională cetățenilor din localitate în aceste domenii.

De serviciile Biroului Comun de Informaţii şi Servicii au beneficiat cetăţeni din localitate dar şi angajaţii primăriei. Au fost abordate chestiuni cu privire la  realizarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile agricole și a dreptului de proprietate asupra cotei părți valorice distribuite, modalitatea de acordare a  ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului.

Amintim căscopul Biroului este de a îmbunătăţi accesul la informaţii şi servicii de calitate a populaţiei prin întrunirea diverşilor prestatori de servicii din diferite sectoare pentru a presta servicii în mod coordonat. Ieșirile în teritoriu a BCIS sunt benefice în special pentru femeile care au la îngrijire copii cu vîrsta mai mică de 2-3 ani, tinerii din localitate, femeile şi bărbaţii apţi de muncă care doresc să lucreze pe teritoriul raionului și să inițieze o afacere proprie sau să dezvolte afacerea pe care o gestionează în prezent, persoanele cu disabilităţi ale aparatului locomotor şi pensionarii în special care se deplasează greu, agenţii economici din teritoriu, pentru toată populaţia rurală care nu are posibilitatea de a se deplasa în centrul raional.