Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3


      Vizita de lucru a Echipei Mobile din cadrul Biroului Comun de Informaţii şi Servicii ( BCIS ) în primăria satului Mărăndeni

La 22 februarie 2013 reprezentanţii Biroului Comun de Informaţii şi Servicii s-au deplasat în satul Mărăndeni.

Echipa Mobilă a fost formată din următorii Prestatori de Servicii:

-    Liudmila Munteanu, specialist  Agenţia Teritorială de Ocupare a Forţei de Muncă

-    Egenia Anii, specialist Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei

-    Lungu Anatolie, specialist Direcţia Agricultură, Alimentaţie, Relaţii Funciare şi Cadastru

-    Tatiana Bejenari – specialist, Casa Teritorială Asigurări Sociale

-    Ana Bordeniuc – specialist principal. Secţia Administraţie Publică.

-    Lîsîi Grigore- Şeful Inspectoratului Teritorial al Muncii.

           În calitate de beneficiari ai BCIS au fost prezenţi 38 de cetăţeni (persoane angajate cu salarii mici, persoane în căutarea unui loc de muncă, pensionari, persoane din familii social vulnerabile care solicită ajutor social, persoane care au solicitat consultaţii privind înregistrarea bunurilor imobile pentru  obţinerea dreptului de proprietate. Au fost acordate consultaţii juridice unui grup de angajaţi (personalul de deservire) de la grădiniţa de copii din localitate, nemulţumiţi de salariile mici, un grup de cetăţeni din localitate nemulţumiţi de problemele care există şi anume restabilirea fîntînii arteziene pentru a asigura cu apă potabilă locuitorii din localitate, repararea drumului de la intrarea în sat, trecerea sediului Centrului de Sănătate Mărăndeni  în satul Răuţel cu tot utilajul medical care exista în acest Centru.   

Cetăţenii au beneficiat de consultaţii din domeniul social( ajutor social, ajutor material şi compensaţia la transport ), perfectarea actelor pentru înregistrarea bunurilor imobile, restabilirea titlului de proprietate, angajarea în cîmpul muncii, verificarea actelor necesare pentru obţinerea statutului de pensionar.

A fost foarte eficientă colaborarea şi consultarea pe loc a specialiştilor din primărie cu BCIS în procesul de consultare a cetăţenilor. Este mult mai uşor şi eficient de lucrat asupra problemei cetăţeanului în echipă.

Deplasarea în teritoriu a Echipei mobile a scutit beneficiarii de cheltuieli financiare şi timp.

      La  data de 01.03.2013 Echipa Mobilă a Biroului Comun de Informaţii şi Servicii se va deplasa în primăria satului Năvîrneț pentru a primi în audienţă cetăţeni oferindu-le consultaţii şi servicii în domeniile:asistenţă socială, economie, cadastru, asigurări sociale, agricultură, angajarea în cîmpul muncii.