Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Marcată la 9 mai, Ziua Victoriei vine să comemoreze eroii celui mai crunt război al secolului, care a semănat durere, lacrimi și tristețe ce a invadat popoarele lumii.

 Memoria acelei perioade dramatice este întipărită nu doar în paginile de istorie, ci și în soarta multor familii, în inimile buneilor și străbuneilor noștri, în sclipirile focului veșnic, dar și în sufletele tuturor celor care înțeleg tragedia acestor vremuri. Pentru noi sînt importante nu doar memoria acelor ani, ci și lecțiile dure, scrise cu sînge pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea Război Mondial.

 Manifestăm profund respect  pentru eroismul buneilor și străbuneilor noștri, nu doar pentru cei căzuți pe cîmpul de luptă, care au ținut piept dușmanului, dar și pentru cei care au contribuit la făurirea Victoriei comune în spatele frontului, care au reușit să supraviețuiască în timpul de restriște al ocupației fasciste.

 La Fălești aniversarea a 71-a a Zilei Victoriei a fost marcată la 8 mai. Conducerea raionului și a primăriei orașului, consilieri raionali și locali, funcționarii instituțiilor publice, colaboratorii inspectoratului de poliție, reprezentanții instituțiilor de învățămînt, locuitorii și oaspeții orașului au participat la mitingul de comemorare desfășurat la Complexul Memorial.

 Cu un mesaj de recunoștință a venit președintele raionului Dna Iraida Bînzari. În mesajul său Dna Bînzari a adus sincere mulțumiri veteranilor pentru jertfa adusă în numele păcii și libertății dorindu-le sănătate și împlinire sufleteasca, deasemenea a lansat îndemnul ca fiecare din noi să nu uite de acel calvar al războiului, de lacrimile de durere ale mamelor, soțiilor, rudelor celor căzuți pentru instaurarea păcii și libertății .

 Memoria celor căzuți a fost consemnată cu un minut de reculegere și salve de salut. Participanții la miting au depus coroane și flori în semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la Marea Victorie. 

 Mai multe fotografii aici