Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Luni, 22 iulie curent satul Făleștii Noi, a fost gazda celei de-a IX-a ediție a Sărbătorii Câmpenești „În ospeție la GAL Movila Măgura”, sub genericul „Pâinea – gustul tradiției”. Evenimentul a reunit zeci de oameni entuziaști, hotărâți să promoveze și să valorifice tradițiile și obiceiurile moldovenești.

  Evenimentul a fost organizat de Asociația Grupul de Acțiune Locală ,,Movila Măgura" în parteneriat cu Consiliul raional Fălești, Direcția Generală Educație și Cultură și Primăria comunei Făleştii Noi, unde a participat domnul Vadim ROȘCA, președintele raionului, Domnul Tudor PALADI, vicepreședintele raionului, doamna Mariana OSADȚA, șef Direcția Generală Educație și Cultură.

  Festivalul organizat de Asociația Grupul de Acțiune Locală ,,Movila Măgura", a adus în centrul atenției diverse tipuri de pâine tradiționale din Moldova, alături de o bogată expoziție de produse tradiționale. Vizitatorii au avut ocazia să se bucure de un spectacol folcloric impresionant și să participe la un târg al producătorilor locali, care au prezentat bunuri, gustări, haine și meșteșuguri populare.

  Printre momentele de referință ale evenimentului s-au numărat expozițiile de produse tradiționale și spectacolele prezentate de artiști amatori din raionul Fălești, membri ai Asociației GAL „Movila Măgura”, precum și artiști amatori din alte localități. 

  De asemenea, oaspeții speciali ai ediției din acest an au fost Igor Cuciuc și Maria Darie, din Jud. Iași, România, care au încântat publicul cu interpretările lor.

  Au fost acordate premii pentru cea mai frumoasă expoziție de copturi tradiționale, prin care a fost recunoscut talentul și efortul localnicilor.

  Mai multe fotogafii