Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 01 martie 2024, Consiliul raional a organizat o activitate consacrată  a 32 ani de la începutul conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, în care eroic pe câmpul de luptă și-au jertfit propria viață peste 300 de persoane, iar circa 370 de persoane au fost rănite, care ulterior au fost încadrate în diferite grade de dizabilitate.

   …2 Martie este ziua când comemorăm eroii căzuți în războiul de pe Nistru. La activitatea organizată astăzi la Complexul Memorial ,,Aleea Eroilor” din orașul Fălești  au participat  Domnul Ion BUZINSCHI, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Doamna Oxana Mărgineanu, secretarul Consiliului raional, Domnul  Alexandru Severin, primarul orașului Fălești, Domnul Boris DEDOV,  Vicepreședintele Asociației Veteranilor  de Război de pe Nistru ,,Combatantul din raionul Fălești”, veteranii războiului de pe Nistru, angajații din cadrul subdiviziunilor Consiliului raional și ai Primăriei orașului, profesori și elevi din cadrul instituțiilor de educație  din raion.  Au fost transmise mesaje  de mulțumire pentru devotament, patriotism și sacrificiu către veterani.

  • IMG_0702
  • IMG_0746
  • IMG_0749

  Cu un recital  de poezii, în semn de profundă recunoștință pentru  eroismul de care au dat dovadă  veteranii pe câmpul de luptă, au venit și copii din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri din orașul Fălești, ghidați  de Doamna Viorica Harea, conducătorul centrului. 

  Amintim că, din raionul Fălești în acest război au căzut la datorie 3 bravi și tineri ostași. Activitatea a finisat cu depuneri de flori la Monumentul TRANSNISTRIA 199-1992 în memoria eroilor căzuți la datorie…

  Mai multe fotografii