Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada 23-24 iulie curent, o delegație a orașului Darabani, județul Botoșani, România în frunte cu viceprimarul orașului Dănila Dumitru, efectuează o vizită de documentare în vederea pregătirii, elaborării și depunerii unui proiect transfrontalier in cadrul Programului INTERREG Romania – Republica Moldova privind adoptarea la schimbările climatice și prevenirea riscurilor de dezastre și a rezilienței, ținând seama de abordările ecosistemice. Evenimentul a început cu o întrunire la președintele raionului Fălești domnul Sergiu Fîntîna, care a relatat mai multe informații despre raionul Fălești situația socială- economică și cultură. La cadrul discuțiilor au participat activ domnii Veaceslav Fusu și Victor Cimpoies, vice primarul or. Darabani  Dănila Dumitru, Budeanu Andrei, specialist proiecte din Darabani și consultantul Iulian Puric, Mihai  Plugaru inspector Protecția Civilă .

  Scopul vizitei este concretizarea nevoilor și problemelor comune din ambele entități privind dezvoltarea infrastructurii serviciilor stării excepționale, dotarea cu echipamente de specialitate.

  În a doua jumătate a zilei, oaspeții din Darabani au efectuat o vizită în primăria Albinețul Vechi, la SRL „Gospodarul rediu”.

  Delegația din Darabani, va vizita Serviciul stații excepționale Fălești și primăria s. Chetriș.

  • vl-or-darabani_1
  • vl-or-darabani_2
  • vl-or-darabani_3

  În urma discuțiilor asupra problemelor comune și unor prevederi ale Ghidului solicitantului, părțile au convenit să participe în parteneriat la elaborarea și depunerea unui proiect transfrontalier în cadrul programului recent lansat, Prioritatea 1 Comunități verzi, obiectivul specific „Promovarea adaptării la schimbările climatice și a prevenirii riscurilor de dezastre și a rezilienței, ținând seama de abordările ecosistemice.

  Mai multe fotografii