Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

   PRIAevents, în parteneriat cu FinComBank , SMART CREDIT, FNF și ACETI vă invită la conferința Pria SMEs Bălți – Cum dezvoltăm Întreprinderile Mici și Mijlocii din Moldova în Bălți, în 11 iulie 2023, de la 9,30.

  Pentru participare trebuie doar să completați: https://priaevents.ro/inregist...

  Prin intermediul acestui eveniment oferim mediului de business posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru IMM-uri, dar și despre provocări, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din Moldova: industria ușoară, în agricultură, construcții, transport, IT, comerț și nu numai. De asemenea, vor putea afla cum pot face investiții sau obține finanțări, ca să își poată dezvolta afacerea, cum pot obține granturi.
  Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile oferite de Guvern în diferite domenii, dar vor putea alfa și povesti de succes de la alți antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Regiunea de Nord a Moldovei, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă.
  În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a programelor pentru IMM-uri, perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații al evenimentului vor putea adresa întrebări către speakeri al evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri, sau chiar cu datele de contact.
  Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Regiunea de Nord a Moldovei. 
 Această regiune poate avea loc de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social, sau de protecție a mediului și mai ales de inovație. 
 Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând 61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.


  Agenda:
  09:30 – 10:00 – Înregistrarea participanților și Welcome Coffee Break 10:00 – Start eveniment
  10,00 – 12:30 – Panel dezbateri: Întreprinderile Mici și Mijlocii din Regiunea Nord – posibilități de dezvoltare, finațare și extindere

   Temele care vor fi în discuție:

 • Oportunitățile pentru IMM-uri în acet an și în anii următori

- Care sunt provocările? Cum ar putea sa crească IMM-urile din Regiunea Nord sau chiar sa poată face investiții noi? Să aibă acces la finațări?

 • IMM-urile din IT – inovații: software, aplicații, cercetare. Parteneriate pentru inovare si cercetare
 • Ce fonduri există pentru IMM-uri până la finele lui 2023, dar și în anii următori?
 • Care sunt programele de finanțare de la stat pentru susținerea IMM? Susținerea din partea ODA
 • Ce soluții au băncile pentru IMM-uri?
 • Ce rol joacă incubatoarele, asociațiile și agențiile pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în Regiunea Nord?
 • Cum contribuie IMM-urile la creșterea locurilor de muncă? Se implică in proiecte sociale? Dar de mediu?
 • Cum poate tehnologia să contribuie la dezvoltarea companiilor?
 • Dezvoltarea surselor alternative de energie și creșterea eficienței energetice a producerii
 • Educația pentru antreprenoriat in Regiunea de Nord - cum pregătim următoarele generații de antreprenori?
 • Cum pot fi atrase mai multe fonduri în zona Regiunea de Nord?
 • Povești de succes de ale IMM-urilor din Regiunea de Nord?

  În sala participă :
   Autorițăți
   IMM-urile din  Moldova diin toate domeniile, enumerăm mai jos:
  - din agricultură
  - industria ușoară
  - construcții,
  - transport,
  - mestesuguri
  - fabricare
  - industrie
  - import-export,
  - IT,
  - comerț  și nu numai.

   Reprezentanti ai asociațiilor de business
  Avocați
  Consultanți
  Investitori
  Finanțatori
  Reprezentanți ai administrației locale
  Presă

  Nu ratați acest eveniment prin a vă alătura comunității IMMă-urilor și astfel, rămâneți la curent cu cele mai recente teme despre afacerile miici mijlocii, despre cum puteți crește, soluții de finațare, oportunități, dar vă și puteți prezenta soluțiile și produsele.
  Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum vă pot ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate
Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și ne dezvoltăm împreună.
Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din  Republica Moldova, România și Bulgaria.
Lectorii și audiența interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia!

Pentru participare trebuie doar să completați: https://priaevents.ro/inregist...