Astăzi, 4 martie curent, Domnul Veaceslav FUSU, Vicepreședintele raionului însoțit de Doamna Veronica Cecalenco, consilier raional au efectuat o vizită inopinată la instituția medicală în perioada prânzului, unde au verificat regimul și normele de alimentație a pacienților. Din discuțiile cu pacienții din cadrul secției maladii cronice și secția terapie intensivă s-a constatat că organizarea alimentației pacienților se efectuează în condițiile respectării „Regulilor și normativelor sanitaro-epidemiologice de stat pentru unitățile de alimentație publică”. În meniul zilnic se includ bucate variate produse din carne, pește, lactate, produse din cereale și produse ce conțin fibre alimentare. În dependență de profilul secției, conform dietelor standard se eliberează dejunul doi – terci pe lapte sau lapte fiert cu chiflă, napolitane, biscuiți și altele. Fiecare meniu se formează în modul corespunderii valorii energetice, acoperind necesitățile energetice și plastice ale organismului în perioada de 24 ore. Permanent se calculează de către asistența dietetică a blocului alimentar kilocaloriile din meniu și conținutul chimic al acestora, să corespundă normativelor standard. Trimestrial blocul alimentar se verifică de către Agenția Națională Siguranța Alimentelor. Conform proceselor verbale întocmite nu sunt depistate încălcări de păstrare și folosire a produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat.
Inspecția inopinată s-a efectuat la reclamațiile unor cetățeni care s-au dovedit a fi false, ce nu corespund realității în ceia ce privește alimentația cetățenilor din cadrul instituției.