Deja a devenit un obicei, la sfîrșitul lunii ianuarie ca întreprinzătorii din toată republica să-și expună produsele spre văzul și aprecierea atît a consumatorilor cît și a unor actori ai mediului de afaceri. Astfel, în perioada 29 ianuarie - 02 februarie 2014, la Chișinău, s-a desfășurat ediția a XIII-a a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova", patronată de Guvernul Republicii Moldova și organizată de Camera de Comerț și Industrie. La cel mai mare eveniment expozițional al anului au participat peste 270 de agenţi economici din toate ramurile economiei naţionale și din diferite regiuni ale țării, inclusiv din partea stângă a Nistrului.
În deschiderea evenimentului, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Gheorghe Cucu, a menționat că, prin desfăşurarea unui asemenea eveniment congresual-expozițional, CCI și-a propus să promoveze în rândul mediului de afaceri conceptele „calitate" şi „competitivitate" – principii fără de care, în condiţiile unei economii de piaţă tot mai libere, mai internaţionalizate şi globalizate, companiile autohtone nu s-ar putea dezvolta.
Competitivitatea nu este ceva garantat sau gratuit, ci un element, care se însuşeşte şi se consolidează gradual.
Ediția a XIII-a a Expoziției "Fabricat în Moldova" a avut un program de afaceri divers, incluzând mese rotunde, seminare, Forumul de afaceri "Republica Moldova – România", ceremonia de premiere a învingătorilor Concursului "Marca comercială a anului" ș.a. Ediția actuală a fost remarcată prin acest program de afaceri variat, elaborat de CCI împreună cu partenerii săi: Ministerul Economiei, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii etc.
Expoziția a fost vizitată de delegaţii ale oamenilor de afaceri și conducători ai camerelor de comerţ din România, Israel, Macedonia.
La "Fabricat în Moldova 2014" și-au expus produsele și serviciile companii ce activează în sectorul vitivinicol, industria alimentară, industria mobilei şi industria uşoară, utilaje, tehnică şi aparataje, precum și instituţii de cercetări ştiinţifice, instituţii financiare, meşteri populari.
Una din trăsăturile distinctive ale manifestării este participarea activă, cu standuri colective, a raioanelor țării. La ediția curentă au luat parte 21 de raioane, printre care din regiunea Bălți: Fălești, Rîșcani, precum şi întreprinderi din municipiul Bălţi sub genericul “Municipiul Bălţi – tradiții, stabilitate, dezvoltare”. Oportunitatea organizării Expoziţiei naţionale "Fabricat în Moldova" este confirmată și prin participarea, an de an, a celor mai cunoscuți producători și prestatori de servicii din regiunea Bălți de pe piața autohtonă: Barza Albă SA, Floarea Soarelui SA, Rusnac-Moldaqua SRL.
Raionul Fălești a fost reprezentat de următorii agenti economici S.R.L."Marthatex" producător de haine textile, SRL Heuveland – produse lactete, SRL ”Consecplast” confecţionarea uşilor şi ferestrelor din PVC, S.R.L."Gospodarul Rediu" - soiuri de nuci, S.R.L."Arborart" - articole de mobilă, S.A. "Combinatul de panificaţie Făleşti" - produse de panificaţie. De asemenea, meşterii populari Silvia Antohi și Svetlana Mancaș au expus o gamă vastă de obiecte de articole din goblen
Pe 30 ianuarie 2014, la Chișinău, în cadrul ceremoniei oficiale de premiere a învingătorilor Concursului "Marca comercială a anului 2013" au fost apreciate și standurile colective ale Expoziției naționale "Fabricat în Moldova". Astfel, pentru participare activă s-au învrednicit de Medalia de Aur și Diploma de onoare primăria municipiului Bălți, Consiliile raionale Fălești și Rîșcani.
Distincțiile au fost decernate vice-primarului municipiului Bălți Marina Covali, președintelui raionului Fălești Valeriu Muduc și președintelui raionului Rîșcani Ion Parea.
La ceremonia de premiere a învingătorilor au fost prezenți Președintele Parlamentului, Igor Corman, Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, precum și factori de decizie, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, oameni de afaceri, parteneri ai CCI şi ai AGEPI.