Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 30 iunie curent în raionul Făleşti de către compania „ADAMA Agricultural Solutions SRL” a fost organizat seminarul ştiinţifico-practic cu genericul “SimpliCultura: Tehnologii de protecţie la culturile de cîmp“. Activitatea s-a desfăşurat la loturile demonstrative ADAMA a Societății cu Răspundere Limitată „Agro Papuros” din satul Mărăndeni.
 La acest eveniment au participat peste 160 de producători agricoli din regiunea de nord a ţării. Seminarul a fost moderat de către Tamara Ani-Fistic, directorul companiei Agro-TV.
  Cu un cuvînt de salut pentru cei prezenți, a venit dna Iraida BÎNZARI, preşedintele raionului, care a apreciat pozitiv activitatea gospodăriei agricole-gazdă, menţionînd că crearea loturilor experimentale demonstrează existenţa unor relaţii durabile de parteneriat între gospodăria agricolă SRL „Agro Papuros” şi ADAMA Agricultural Solutions SRL”. Relaţiile de parteneriat sînt doar constructive şi ceia ce face ADAMA, cel mai mare producător de fertilizanţi din lume, şi de fapt cel mai longevil, vine să ne confirme că de fapt lucrăm toţi împreună pentru realizarea aceluiaşi scop, pentru transformarea agriculturii din Republica Moldova într-o agricultură competitivă. Scopul companiei ADAMA este de a împărtăși un schimb de experienţă, pentru a eficientiza relaţiile dinte producători şi consumatori, iar parteneriatul reciproc avantajos şi atitudinea corectă faţă de toate noutăţile tehnologice în lupta cu dăunătorii şi diferite boli, este un ajutor pentru agricultură ca să devină o ramură competitivă.
  Printre participanţi au fost şi Vladimir Mosoi, administrator al Centrului de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz fitosanitar şi Fertilizanţi, Constantin Soare, director comercial pentru distribuitorii naţionali ADAMA. Participanții la seminar au luat cunoştinţă cu tehnologiile de protecţie a culturilor de cîmp utilizate pe loturile demonstrative.

Galerie foto