Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada 18-21 noiembrie curent, Domnul Nicolae BÎRLIBA, profesorul scolii sportive pentru copii și juniori Fălești, maestru internațional al sportului  Republicii Moldova a participat  în Belgia la Campionatul mondial la haltere, Versia „IKMF – Național Kettlebell Marathon Federation”.

  La acest campionat au participat reprezentanți din 20 țări, cu participarea a 140 sportivi, printre care a participat și Domnul  Nicolae BÎRLIBA.

  Consiliul raional Fălești a susținut financiar participarea Domnului Nicolae la campionat, categoria 60 plus, categoria de greutate  75-85 în nominația Maraton.

  Obținând rezultate remarcabile, domnul BÎRLIBA, s-a clasat pe locul I printre veterani la ridicarea halterelor mici. Pentru rezultatele glorioase  pe plan național și internațional a Domnului Nicolae BÎRLIBA,  conducerea raionului și Consiliul raional aduce sincere mulțumiri sportivului pentru prestația la cel mai înalt nivel a performanțelor din domeniul sportului a raionului Fălești.

  - La nominația „Maraton” – exercițiul „smuls a halterei” de 16 kg, în decurs de o oră (neîntrerupt) dumnealui a ridicat haltera de 1001 ori, greutatea sumară ridicată fiind de 16 016 kg – titlu Campion Mondial.

  Domnul Nicolae BÎRLIBA este maestru Internațional al Sportului Republicii Moldova, a obținut titlu de Campion Mondial la haltere mici de 16 ori și titlu de Campion European la haltere mici de 14 ori.  Dumnealui a obținut pe parcursul vieții multe recorduri republicane și mondiale în cinstea valorilor naționale ale statalității Republicii Moldova - Ziua Independenței Republicii Moldova.