Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 08 iunie 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat „Campania de prevenire a cazurilor de înec” în perioada estivală. Potrivit datelor statistice ale IGSU, în ultimii 21 de ani în râurile și bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 4039 de persoane, iar de la începutul anului 2023 au fost înregistrate 34 cazuri de înec, dintre care 3 minori. În acest sens, salvatorii și pompierii organizează anual campanii în vederea sensibilizării și informării cetățenilor despre măsurile de prevenire a cazurilor de înec în perioada estivală, îndemnând populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță pe apă și în preajma bazinelor acvatice. Datorită desfășurării acestor campanii de prevenire a situațiilor tragice, în ultimii 5 ani s-a înregistrat o descreștere semnificativă a cazurilor de înec în perioada estivală, atît în tară cît şi în raion, ceea ce reprezintă o diminuare cu -22%.

  În cadrul lansării Campaniei de prevenire a înecurilor, specialiștii IGSU au venit cu recomandări pentru cetăţeni în vederea evitării situațiilor de risc. Angajații instituției îndeamnă cetățenii să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și amenajate corespunzător. Mai mult, în vederea evitării tragediilor, oamenii sunt rugați să evite scăldatul pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile și să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă.

  O atenție aparte este acordată siguranței minorilor în timpul scăldatului. Astfel, persoanele care au în grijă copii sunt îndemnate să-i monitorizeze strict și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.

  Campania de prevenire a înecurilor urmează a fi desfășurată în toată țara pe tot parcursul perioadei estivale inclusiv şi în r.Făleşti, având drept scop reducerea accidentelor acvatice în rândul copiilor, dar și a maturilor.

  Cu respect,
  Serviciul Prevenţie al Secţiei Situaţii Excepţionale r. Făleşti