La data de 14 martie 2024, o delegație a Consiliului Raional Fălești a participat la Conferința finală a Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, ce a fost desfășurată în municipiul Chișinău. În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele celor 86 de proiecte implementate, in valoare de 81 mln euro. La târgul de proiecte transfrontaliere a fost prezent cu un stand aparte și proiectul ”Călător pe meridiane culturale”, implementat de Consiliul Judeţean Iaşi în parteneriat cu Consiliul raional Fălești și primăria orașului Fălești.
Conferința a fost deschisă printr-un cuvânt de salut de către secretarul general al Guvernului Republicii Moldova Artur Mija. Cu cuvinte de salut au venit si Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova E.S. Jânis Mazeiks, E.S. Ambasadorul României în Republica Moldova Cristian Leon-Turcanu, șefa Autorității de management, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din Romania Iulia Hertzog, mai mulți secretari de stat din Romania si Republica Moldova.
În cadrul Conferinței au fost desfășurate și 3 paneluri de discuții pe temele: Soluții comune pentru o viață mai bună a cetățenilor; Sprijin pentru educație, cercetare tehnologică și inovare; promovarea culturii locale si conservarea patrimoniului istoric.
În discuții cu vizitatorii Târgului de proiecte, Victor Cimpoieş şi Ana Antoci au menționat rolul Uniunii Europene și Programului Operațional Comun România - Republica Moldova în reabilitarea Muzeului de Istorie si Etnografie „Lazăr Dubinovsci” şi străzii Ștefan cel Mare din orașul Fălești și complexului muzeal „Bojdeuca lui Ion Creangă” din municipiul Iași.
Atât în cuvintele de salut, cât și în cadrul panelurilor de discuții vorbitorii si oficialii au menționat impactul pozitiv al Programului Operațional Comun România - Republica Moldova asupra dezvoltării comunităților locale și au exprimat cu certitudine că viitorul Program INTERREG, derulat de Uniunea Europeană, va aduce și mai multe schimbări benefice pentru Republica Moldova.