Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 08 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Centrul de Protecție a Copilului și Familiei a organizat o masă rotunda cu genericul “Cunoaște-i înainte să-i judeci”.

La întrunire au participat specialiști din cadrul DASPFC, asistenți sociali comunitari și Dna Ina Cernavca, profesoară la Liceul Teoretic “Ion Creangă”.

 

Scopul acestei sărbători constă în  atenționarea societății asupra problemelor cu care se confruntă romii, pentru îmbunătățirea situației educaționale, revendicarea drepturilor civile ale acestora. 

În cadrul evenimentului s-a discutat despre reuşitele, dar şi mai mult despre problemele cu care se confruntă romii, printre care, nivelul educaţional, protecţia socială, accesul la servicii sociale etc.

De asemenea, specialiștii au efectuat cîteva vizite la copii orfani de etnie romă pentru a leoferi cadouri din partea direcției.

Această zi a fost marcată și la Centrele de Asistență Socială “Vivatis” și “ProSperare”.  Copiii, beneficiari ai serviciilor de zi și plasament  au vizionat materiale video despre tradițiile și obiceiurile romilor, materiale didactice și scenete care redau portul și cultura țigănească. 

Copiii au fost îndemnaţi să excludă discriminarea romilor şi să promoveze acte de prietenie, bunăvoinţă şi susţinere a acestora.

Astfel de activități  sunt benefice pentru societate deoarece promovează conștientizarea egalității cetățenilor în dreptul la muncă, educație, servicii sociale, culturale și economice.

Mai multe fotografii aici