Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 21 iunie curent în incinta Consiliului raional Făleşti a avut loc seminarul de instruire cu tematica “Mecanismul de colaborare intersectorială în domeniul medico-social în vederea prevenirii și reducerii ratei mortalității materne infantile și a copiilor cu vârsta de până la 5 ani la domiciliu”, la care au participat asistenții sociali comunitari din raion.
  Evenimentul a avut drept scop informarea participanților cu privire la standardizarea procesului de coordonare şi cooperare intersectorială privind prevenirea mortalităţii materne, infantile şi a copiilor cu vârsta de până la 5 ani la domiciliu.
  În cadrul ședinței s-au specificat atribuțiile asistentului social comunitar și medicului de familie, la nivel local, implementarea mecanismului de colaborare intersectorială ţine de competenţa acestora.
  De asmenea, specialistul a specificat importanța participării asistentului social comunitar, medicului de familie şi/sau asistentului medicului de familie, mobilizarea comunităţii în activităţi de prevenire a mortalităţii materne, infantile şi a copiilor cu vîrsta de pînă la 5 ani la domiciliu.