La 19 ianuarie curent, în incinta Centrului de asistenţă specializată şi formare continuă Casa Speranţei din orașul Fălești a avut loc atelierul de instruire cu genericul ,,Instrumentul revizuit de evaluare și planificare în cadrul Serviciului social de Sprijin Familial” organizat de Domnul Virgiliu Hangan, reprezentant AO “Parteneriate pentru fiecare copil”.
La eveniment au participat managerii, asistenții sociali din cadrul Centrelor de Asistență Socială și specialiștii din cadrul DASPFC, care au fost instruiți cu noile instrumente de lucru în prestarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.
Scopul acestui atelier este de a consolida cunoştinţele participanţilor cu privire la aplicarea managementului de caz prin prisma celor opt indicatori de bunăstare a copilului, tinerilor și familiilor: sănătate, siguranţă, incluziune, responsabilitate, respect, activism, afecţiune și realizări.
Printre subiectele esenţiale abordate pe parcursul atelierului, au fost:
- Domeniile de bunăstare a copilului. Ce este Bunăstarea copilului?
- Factorii protectori ai familiei;
- Instrumentele raportate metodei managementului de caz.
Totodată, Dna Emilia Ciobanu, șef Direcţie Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului a menționat importanța implicării specialiştilor care activează în sectoarele educație, sănătate şi asistenţă socială și colaborării strânse dintre aceştia pentru a contribui la asigurarea celor opt indicatori de bunăstare a copilului.
În concluzie, participanţii la atelier s-au arătat interesaţi de această nouă abordare, acentuând faptul, că au rămas foarte mulţumiți de noile cunoştinţe acumulate și că vor putea aplica în practică noile tehnici, oferindu-le familiilor servicii de calitate.
Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cu suportul financiar al USAID.