Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Plaiul moldav e bogat în obiceiuri şi tradiţii, care vin din adâncimea neamului. Una din tradițiile poporului nostru păstrată cu grijă încă din strămoși este de a sărbători Anul Nou pe stil vechi în ziua Sfîntului Vasile.

Astfel, mai multe colective artistice, la 14 ianuarie curent au venit să-și demonstreze măiestria la sărbătoarea Anului Nou pe stil Vechi, organizată în incinta Palatului raional de Cultură. Moderatorii evenimentului, ca niște gospodari adevăraţi, au primit cu drag colindătorii corului “Speranţa”, conducător artistic Valentina Bulgaru, care au interpretat colinda  ,,Colindăm, colindăm iarna!’’ şi potpuri ,,Colinde simfonice”. Cu colinda ,,Oi, lin colind” a evoluat  solista corului ,,Clopoţel’’ Andreea Dobândă, conducător artistic Ludmila Arap. 

Colinda ,,Sculaţi, boieri mari’’ - interpretată de formaţia folclorică ,,Auraş-Păcuraş”, conducător artistic Valeriu Dumbravă, a trezit în memorie frumoasele obiceiuri strămoşești. Colindele şi cântecele au fost rânduite cu dansurile - ,,Hostropăţul’’ şi ,,Polca din bătrâni”, prezentate de Ansamblul de dans popular ,,Foleşteanca”, coregraf Elena Calmuţchi și cu jocuri distractive. Cuvânt de felicitare către cei prezenţi a adresat conducătorul ansamblului vocal “Mlădiţe muzicale” Raisa Melinte,

La finele sărbătorii pentru cei prezenți, de către ansamblul vocal-instrumental condus de Iurie Calmuţchi a fost organizată o discoteca.