Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În ultima duminică a lunii iunie este sărbătorită Ziua Națională a Portului Popular. Anul acesta sărbătoarea portului a fost organizată în satul Făleștii Noi, raionul Fălești, de Consiliul raional Fălești, în parteneriat cu primăria comunei Făleștii Noi și cu susținerea Librăriei Dorința.
  Această sărbătoare a avut drept scop promovarea valorilor autentice ale patrimoniului cultural imaterial, puse în lumină prin intermediul costumului tradițional.
  Programul evenimentului a început la orele 11:00, cu parada portului popular. Între orele 12:00 – 17:00, pe scena de vară a satului Făleștii Noi au evoluat 29 de colective din întreg raionul. De asemenea, în cadrul evenimentului s-a desfășurat Târgul meșterilor populari, la care au participat meșteri specializați în confecționarea diferitor componente ale costumului popular, dar și altor piese meșteșugărești utilitare sau de decor.
  Ne-au onorat cu prezența, dl Vadim ROȘCA, președintele raionului Fălești, dl Tudor PALADI, vicepreședintele raionului Fălești, dna Rovena DVORSCHI, șefa adjunctă a Direcției Generale Educației și Cultură, dl Ioan FEER, viceprimarul comunei Hodac, județul Mureș, gazda activității – dl Vladimir BEJENARI, precum și primari din localitățile raionului Fălești.
  Evenimentul a fost încununat cu evoluarea în scenă a Orchestrei de muzică populară „Rapsozii făleșteni”, dirijor Vicol Ion.
  Secția Cultură și Turism din cadrul DGEC Fălești aduce sincere mulțumiri Librării Dorința pentru generozitate, gazdei evenimentului pentru dedicație, responsabilitate și deschidere spre colaborare, formațiilor artistice pentru prestația scenică impecabilă, precum și pentru păstrarea și promovarea tradițiilor neamului, meșterilor populari pentru munca depusă în promovarea valorii inestimabile a costumelor tradiționale și Consiliului raional Fălești pentru susținere permanentă și dezinteresată.

Sursa: https://www.facebook.com/tvnmoldova