Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Întreaga suflare românească, toți iubitorii de poezie comemorează zilele acestea 135 de ani de când Mihai Eminescu a urcat la cer, devenind Stea.

  La Biblioteca Publică Raională, care îi poartă cu cinste numele, un grup de copii, cititori fideli, au adus un pios omagiu poetic și muzical celui care „ ... a izbutit a găsi frumosul, fără a imita pe nimeni”, vorba lui B. P. Hașdeu. Ne-am aplecat și noi, resemnați, să descoperim iară și iară, răsărind strălucitoare dintre cuvinte, steaua Eminescu! Despre Eminescu s-au scris sute de cărți! Se pare că despre Eminescu s-a spus totul, dar totuși fiecare generație află noi frumuseți poetice și se redescoperă pe sine!

  Cu un cuvânt despre valoarea și actualitatea creației sale, a venit dl Vadim Roșca, președintele raionului Fălești. La eveniment a participat, dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură, dna Rovena Dvorschi, șefa adjunctă Direcției Generale Educație și Cultură, dna Tatiana Paladi, șefa Secției Cultură și Turism din cadrul DGEC.

  Mai multe fotografii