Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Fălești, în parteneriat cu Primăria Egorovca, au organizat în ziua de 23 februarie curent sărbătoarea tradițională a slavonilor de petrecere a iernii - Festivalul raional „Maslenița”. Evenimentul a avut loc în comuna Egorovca, unde s-au adunat colective etnice și soliști individuali. Astfel, au fost întâmpinați cu tradiționalul colac Ansamblul folcloric „Kuniceanka”, s. Kunice, Florești, cond. art. Lepilova Alla, Ansamblul „Russkaia beriozka”, s. Dobruja Veche, Sîngerei, cond. Dolgoniuc Nicolai, Ansamblul de dans popular „Făleșteanca”, or. Fălești, cond. Calmuțchi Elena, Ansamblul „Opinocica”, s. Suvorovca, Fălești, cond. Bevza Viorica, Ansamblul vocal „Ivușka”, com. Ciolacu Nou, cond. art. Cosovan Svetlana, Ansamblul vocal com. Natalievca, cond. Dîrda Ludmila, soliști-vocaliști Dilion Elena din s. Izvoare și Cebotari Anastasia din or. Fălești, Ansamblul vocal „Beriozka”, s. Gara Catranîc, cond. Statnic Lidia, Ansamblul vocal „Molodușka”, com. Egorovca, cond. Dumbravă Valeriu. În recital a evoluat toboșarul Sergiu Mistreanu care a adunat la joc pe înflăcărații dansatori. Spațiul de derulare a fost inundat de expoziții gastronomice și ale creatorilor populari.
Evenimentul a fost salutat de deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Oleg Savva, și primarul de Egorovca, Ruslan Aramă. La sărbătoare au participat vicepreședinții raionului Veaceslav Tambur, Mihail Prodan și Veaceslav Fusu, care au fost parte la evaluarea expozițiilor gastronomice și ale creatorilor populari.
Gazdele și oaspeții au avut ocazia de a participa la diverse jocuri și concursuri împletite cu programe artistice și divertisment. Au derulat concursuri la tragerea funiei, alergatul în saci, iar cei mai îndrăzneți au hotărât să ia cu asalt stâlpul în vârful căruia îi aștepta trofeul. Gazdele au oferit oaspeților și publicului spectator ceai, cafea, vin fiert cu mirodenii (izvar) și diverse gustări. Pe final de sărbătoare, vicepreședintele raionului, Veaceslav Tambur, șef-interimar al Secției Cultură și Turism, Ludmila Negri, împreună cu primarul de Egorovca, Ruslan Aramă, au înmânat participanților diplome și cadouri.
Obiectivul Festivalului prevedea renașterea, valorificarea și perpetuarea culturii, tradițiilor și obiceiurilor etniilor, încurajarea spiritului de toleranță și dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relațiilor de prietenie între reprezentanții diferitor naționalități din Republica Moldova, ceea ce a fost demonstrat și la Egorovca, Fălești.