Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 31 august bibliotecile publice, în parteneriat cu APL și alte instituții din teritoriu, au  dat start suitei de manifestări culturale în cadrul Festivalului  Naţional al Cărţii şi Lecturii, care are scopul de a uni oamenii, a-i ajuta să comunice pe marginea unor valori netrecătoare: Cartea, Lectura, Cunoașterea. Promovarea cărţii şi a lecturii a stat dintotdeauna la baza activităţii bibliotecii, de aici şi multitudinea de modalităţi, forme şi mijloace folosite de bibliotecari. Acestea pot fi multiplicate prin folosirea tehnologiilor de informare şi comunicare cu ajutorul cărora informaţia şi conţinuturile circulă mai repede şi în mai mare calitate.

 Ediția a VII-a din anul curent al Festivalului este dedicată  mai multor evenimente, precum Anul Nicolae Testemițeanu, Anul Eugen Doga prin consemnarea aniversării a 80-a de la nașterea marelui compozitor și 185 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Ca şi în primele șase ediţii inaugurarea oficială a Festivalului are loc în Ziua când consemnăm o mare Sărbătoare Națională a neamului Limba Noastră și va continua pînă la 03 septembrie. Tradiționale sunt în cadrul FNCL și totalizarea concursurile Cel mai activ cititor, Cea mai activă familie cititoare, Cel mai original proiect de promovare a cărții și lecturii, cu înmânarea diplomelor și a suvenirelor celor mai activi utilizatori.

 Concepția FNCL prevede implicarea tuturor bibliotecilor publice, indiferent de mărime sau localitate. În acest context este necesară implicarea Bibliotecii publice raionale “M.Eminescu” ca centru metodologic să miobilizeze toate bibliotecile publice din raion pentru a face din această ediţie a FNCL o manifestare cu adevărat memorabilă care va demonstra încă o data vitalitatea bibliotecii, rolul şi importanţa cărţii şi a lecturii în dezvoltarea fiecărei persoane în parte, în dezvoltarea comunităţii şi a ţării în întregime.

 O întâlnire de suflet a cititorilor cu autoarea versurilor pentru copii și maturi Valentina Podrea, originară din satul Răuțel, a avut loc la 31 august în incinta BPR „Mihai Eminescu” la lansarea noului volum „La răscruci de anotimpuri”. Copiii au recitat versuri, au înscenat fragmente, fapt care au impresionat-o adânc pe autoare, precum, în multe cazuri, este și ilustrator al cărților sale. Prezent la întâlnire șeful Secției Cultură și Turism Grigore Budu i-a mulțumit dnei Valentina, a invitat-o să-și lanseze noile cărți aici, la BPR „Mihai Eminescu”, iar elevii Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din Fălești să fie autori ai ilustrării acestor volume, oferindu-i un Mesaj de Gratitudine și un suvenir.

 Invităm toți doritorii și la alte manifestări organizate de BPR „Mihai Eminescu” și bibliotecile din raion, precum întâlnirea cu poetul și dramaturgul Gheorghe Calamanciuc, activități literar-muzicale dedicate compozitorului Eugen Doga, expoziții și prezentări de carte, serate tematice etc.

Galerie foto