Festivalul se organizează anual în două sectoare, prima rundă fiind organizată în a 3-a zi după Paști – 18 aprilie 2017, la Biserica „Sf. Ier. Nicolai” din com. Chetriș, iar la 30 aprilie – în incinta Casei de cultură s. Ilenuța.
Duminica Mironosițelor, a 3-a după Paști, se consacră femeilor purtătoare de mir, care dis-de-dimineață au mers la Mormântul Mântuitorului ca să ungă trupul lui și pentru a arăta o cinstire după tradiție. Enoriașii și oaspeții s. Ilenuța s-au bucurat de o slujbă consacrată acestui eveniment, oficiată de parohul Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie”, protoiereul Ghenadie Țugui.
Casa de cultură din localitate, frumos amenajată și împodobită cu expozițiile gospodinelor și a creatorilor populari, își aștepta oaspeții. Oamenii, dornici de sărbători de suflet, au fost prezenți în sală până la ultimul acord muzical și ultimul cuvânt adresat domniilor sale.
Mesaj de salut și binecuvântare pentru sărbătoare a adresat Protoiereul Mitrofor Anatolie Negură, Blagocin sector 1 Fălești, care a menționat semnificația și importanața acestei sărbători, felicitând femeile, și în special femeile-mame. Și a urmat un spectacol de zile mari, cu cântec și poezie rostită cu mult suflet și dragoste pentru Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Au participat 11 coruri bisericești și ansambluri vocale din 10 localități, care au prezentat repertorii selecte, conform Regulamentului: corul Soborului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din or. Fălești, cond. Mariana Cotogoi, corul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din com. Hiliuți, cond. preoteasa Angela Maidanschi, ansamblul vocal „Vocile sonore” din s.Ilenuța, conducători Valeria Botnari și Aurelia Bujor, ans. voc. „Vatra” din s. Catranâc, cond. Vera Catlabuga, corul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Pârlița, cond. preoteasa Marina Caliga, corul Bisericii „Sf. Ier. Nicolai” din s. Bocani, cond. dascăl Nina Țurcanu, ans. voc. „Baștina” din s. Ciolacu Vechi, cond. preoteasa Margareta Codreanu, ans. voc. „Sărăteanca” din com. Sărata Veche, cond. Maria Chilaru. Un recital muzical special au prezentat și fiicele parohului Bisericii ”Sf. Ier. Nicolai” din com. Sărata Veche, protoiereu Mihail Chiorescu – Tecla și Irina. Localitatea Mărăndeni s-a deosebit prin evoluarea a două colective – corul Bisericii ”Sf. Ier. Nicolai”, cond. Natalia Musteață, cu susținerea nemijlocită a parohului, protoiereu mitrofor Anatolie Negură, devotat credinței și slujirii altarului, și un foarte bun organizator, și grupul coral „Smărăndițele”, cond. Nicolae Munteanu, care au bucurat publicul spectator cu piese deosebite. O prestație de excepție, care au ținut în suspans spectatorii din sală pe tot parcursul evoluării, a avut-o Corul de preoți și preotese „Axion”, cond. protoiereu Alexandru Stratan, un mare sufletist, credincios slujitor al Bisericii, dar și un iscusit aranjor muzical și dirijor.
Creatorii populari și gospodinele din localitățile Ilenuța (Tatiana Moroi și Aurelian Petreanu), Hiliuți (corul bisericii și Pavel Hodobină), Catranâc (Vera Catlabuga), Pârlița (Elena Grincu), Mărăndeni (Nina Stîncă), Sărata Veche (Zinaida Rogojină și Eugenia Voinotinschi) au vernisat expoziții de pască, cozonac, colaci ornamentați, ouă roșii, cât și piese de artă populară specifice sărbătorii.
Pe final de sărbătoare au fost adresate cuvinte de mulțumire și impresii despre festival de către dna Raisa Budu, șef Secție Administrație Publică a Consiliului raional Fălești, care a și înmânat diplomele Secției Cultură și Turism pentru organizatori împlicați în activitate - Protoiereul Mitrofor Anatolie Negură, Blagocin sector 1 Fălești, Protoiereul Mitrofor Oleg Fistican, Blagocin sector 2 Fălești, Protoiereul Alexandru Stratan, coordonator al Departamentului Tineret și Cultură al Episcopiei de Bălți și Fălești, Protoiereul Ghenadie Țugui, parohul Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Ilenuța și, nu în ultimul rând, Primarul s. Ilenuța Alexandru Moroi, care a contribuit la realizarea evenimentului. Colectivele artistice și participanții la expoziții au primit diplome din partea Secției Cultură și Turism și Blagociniei 1, iar preotul Ghenadie Țugui le-a oferit câte o iconiță. Pe rând, au adresat mesaje de laudă și mulțumire pentru cei cu curaj și dragoste de cântec și frumos, de tradițiile și obiceiurile pascale pe care le respectă poporul nostru. Sărbătoarea a finalizat cu imnul „Hristos a Înviat!”, cântat de toți participanții Festivaluului raional al cântecului pascal „Cânta-voi Dumnezeului meu...”, organizat de Secția Cultură și Turism în parteneriat cu Blagocinia 1 și 2 a raionului Fălești și administrațiile autorităților publice locale.