Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Cu acest frumos generic, la 15 ianuarie curent, în incinta Bibliotecii publice raionale  „M.Eminescu”, după depunerea de flori la monumentul lui M.Eminescu, publicul spectator a fost invitat la un ceai literar consacrat aniversării a 165 ani de la nașterea Poetului. „Al meu nume o să-l poarte secole din gură-n gură” - aceste rînduri ale sale s-au dovedit a fi profetice, de altfel ca și întreaga sa creație. În fiecare an, în miez de ghenar, zeci de generații, secole la rînd, citesc memoria Luceafărului poeziei românești. Întîlnirea cu eternul vers eminescian a devenit o frumoasă  tradiție pentru colaboratorii bibliotecii publice raionale. 

În cadrul ceaiului literar s-a incins o discuție activă la care au participat profesori de limbă română, istorie, elevi din instituțiile din oraș, angajați ai Secției Cultură şi Turism, beneficiari ai bibliotecii. Discuția s-a lansat în jurul problemelor abordate în opera sa, care sunt actuale și astăzi: dragostea, natura, istoria etc.  Revista bibliografică „Eminescu-i tot ce avem mai sfînt” a fost prezentată de Elena Negoiță, șef serviciu relații cu publicul.Frumoasele romanțe „Sara pe deal”, „Pe lîngă plopii fără soț” pe versurile poetului au fost interpretate de profesoarele Școlii de Muzică Valentina Bulgaru și Doina Banciu.

Elevii L.T. „M.Eminescu” (Ghilețchii Constantin, cl. XII-a, Ptașnic Valeria, Butnaru Alexandru,  Guțu Nicolae, Luța Nicolae, cl. IX-a)  au înscenat un fragment din poemul „Luceafărul”.

Responsabili de pregătirea activităţii au fost colaboratorii BPR “M.Eminescu” Margareta Gligor şi Ina Dodon în colaborare cu Direcţia Învîţămînt, Tineret şi Sport în persoana şefei adjunct Silvia Noroc.

 Să ne aducem pururi aminte de Mihai Eminescu, cel mai ales scriitor al acestui neam. Aduceri aminte și adevărate clipe de revelație sufletească au avut şi cei prezenți în cadrul acestui ceai  literar.