Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Cu acest generic semnificativ a avut loc sărbătoarea care se marchează în plan mondial - Ziua Îndrăgostiţilor. Evenimentul s-a desfăşurat în holul Palatului de Cultură Făleşti şi a început cu inaugurarea expoziţiei de fotografie „Vedenii”  a invitatului Şcolii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Făleşti – Valentin Balan, proaspăt absolvent al facultăţii de Litere, secţia „Jurnalism”, a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. De asemena, s-a vernisat şi expoziţia de fotografie a actualilor studenţi ai acestei facultăţi. Foarte versaţi în materie, Victor Palii, preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, zona Nord, şi Valeriu Gorbul, profesor universitar, au povestit despre importanţa fotografiei şi posibilitatea redării clipei prin intermediul acesteia. Cu mult interes faţă de eveniment a vorbit directorul Pinacotecii „Antioh Cantemir” din Bălţi Natalia Gorbul. Oaspete special a fost vicepreşedintele raionului Făleşti, Iraida Bînzari, care a menţionat importanţa educaţiei artistice în viaţa tinerilor. S-a discutat despre perspectivele colaborării tinerilor plasticieni din Făleşti şi Bălţi, care s-au dovedit a fi destul de promiţătoare. Oaspeţii din Bălţi au rămas plăcut impresionaţi de condiţiile de studiu în Şcoala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din Făleşti.

Sărbătoarea Îndrăgostiţilor a întrunit în concurs trei perechi de tineri, inimile cărora au fost atinse de săgeata lui Cupidon şi care şi-au dezvăluit unii altora şi publicului spectator sentimentul de dragoste, respect, fidelitate, capacităţi artistice şi comportament decent. Cuplurile au fost reprezentate prin Laura Galiţ şi Constantin Luca, Olga Oală şi Mihai Cucoş, Nicoleta Jechiu şi Andrei Andrieş. Prezentarea tinerilor a derulat prin slaiduri pregătite chiar de ei. Declaraţiile de dragoste au luat veşmîntul poeziei, cîntecului şi înscenării teatralizate. Dragostea a fost promovată şi prin dans  modern, tango, chiar şi cel ţigănesc. Tinerii şi-au demonstrat abilităţile culinare în pregătirea unei cine romantice. Concursul a culminat prin proba distractivă care a pus la încercare agerimea participanţilor – fetele au găsit căt de repede posibil bancnotele ascunse de băieţi în haina sa, apoi au legat cravata iubitului pentru a-l pregăti să servească o gustare din mărul atîrnat de bară. Concursanţilor li s-au oferit cadouri de preţ, iar învingătorii  au avut parte de o cină romantică în restaurant, oferită de sponsorul Snejana Pernai.

O surpriză plăcută pentru cei prezenţi a fost duetul muzical al picilor Snejana Pernai şi Roma Rurac care au interpretat cîntecul „Ты меня любишь”. Ansamblul vocal-instrumental al Palatului de Cultură au susţinut un recital muzical dedicat acestei sărbători. Special au fost pregătite concursuri cu participarea publicului spectator. Celor mai ingenioşi şi activi li s-au oferit cadouri.

A derulat o seară frumoasă pentru toţi îndrăgostiţii şi nu numai. Un eveniment organizat din suflet şi pentru suflet. Activitate artistică publică derulată de Palatul de Cultură Făleşti, cu statut raional, aşa îl vom numi de acum înainte, în conformitate cu decizia Consiliului raional Făleşti.

...Şi rămînem la acelaşi deziderat: dacă dragoste nu e – nimic nu e.