Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În  perioada 18.03.2024-19.03.2024 în sala de ședințe a Consiliului raional are loc Programul de instruire pentru lucrătorii medicali și asistenții sociali comunitari din raionul Fălești.

  La ședință a participat Domnul Oleg Savva, vicepreședinte raionului Fălești, responsabil de domeniul sănătate, doamna  Nina Sceastlivîi, șef a IMSP ,,Centrul de Sănătate Fălești”, formatori ai programului de instruire: Galina Morari Lumos Moldova, Valentina Ghenciu Lumos Moldova, Ala Holban USMF,, Nicolae Testemițanu și Angela Crudu, reprezentanți ai Lumos Moldova.

  Cursul de instruire cu tematica ,,Aplicarea instrumentelor standartizate în depistarea precoce a situațiilor de risc, tulburărilor de dezvoltare în rândul copiilor de vârsta fragedă și referirea către serviciile de intervenție timpurie. Lucrul cu părinții în dezvoltarea competențelor parentale’’.

  • IMG_0851
  • IMG_0853
  • IMG_0854

   Agenda a cuprins chestiuni privind: Politici Globale ale Organizației Lumos, Abordarea holistică în dezvoltarea timpurie a copilului, Dezvoltarea timpurie a copilului: Principii generale de dezvoltare cognitivă, emoțională, a vorbirii și limbajului, Factori de risc pentru dezvoltare, Mecanismul de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului și Dezvoltarea timpurie a copilului: Indentificarea timpurie a tulburărilor de dezvoltare și evaluarea copilului și familiei.

  Mai multe fotografii