Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 18 iulie curent, la Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului” din satul Călinești a avut loc lansarea cărții ,,Bisericile și Mănăstirile din raionul Falești în lumina și negura vremurilor”.
  La eveniment a fost prezentă conducerea raionului Domnul Sergiu Fîntîna, președintele raionului, Domnul Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului, Înalt Preasfințitul Marchel Episcop de Bălți și Fălești și peste 50 de preoți ai bisericilor de pe teritoriul raionului Fălești.
  • IMG_0133_1
  • IMG_0138
  • IMG_0154
  Scopul evenimentului a fost lansarea cărții, autorii editorialului fiind Domnul Tudor Nastas și Doamna Irina Cereș, personalități originare din raionul nostru.
  Cartea a fost tipărită în 500 exemplare, conține 282 pagini și a apărut grație susținerii financiare a Consiliului raional Fălești în valoare totală de 36205 lei.
  Cuprinsul ei expune valoarea culturală și spirituală a lăcașelor de cult religios-ortodox din raion, în scopul dezvoltării sentimentului de respect și admirație față de trecut, tradiții și valori, precum și oferirii populației a informației ample privind istoricul bisericilor și a mănăstirilor din raionul Fălești.
  Prin aceasta carte se încearcă să aducă un omagiu de recunoștință generațiilor din trecut și celor care s-au jertfit pentru păstrarea credinței și a valorilor materiale și culturale.
  Astăzi a fost și prima donație a câte o carte către toate bisericile și mănăstirile din raion prin intermediul fețelor bisericești prezente la eveniment.
  Ulterior vor fi transmise cu titlul gratuit bibliotecilor publice, instituțiilor de educație și autorităților publice locale de nivelul I.