Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

eva noastra  La data de 12 iulie al anului curent, orele 11:00, în incinta Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din orașul Fălești, va fi  prezentat documentarul „Eva noastră” de Ana Gurdiș, prezentat și premiat la festivalul european TIFF, cu premiul Pitch Winner at Telefilm Chișinău – Documentary workshop (2020).

  Filmul relatează istoria unei familii, în care ambii parteneri au dizabilitate locomotorie și a fetiței lor, care s-a născut perfect sănătoasă, despre determinarea părinților în a-i oferi un viitor cât mai bun copilului lor.

  După vizionarea documentarului, participanții vor avea ocazia să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu producătorii, autorii, precum și cu protagoniștii filmului.

  Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Consiliului Europei la Chișinău „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”.

  La eveniment vor participa reprezentanții autorităților naționale, precum Ministrul Muncii  și Protecției Sociale, Directoarea Centrului Național de Cinematografie,  cât și reprezentanții de țară a World Bank, UNDP, UNICEF, Ambasada SUA și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, cât și locale.