Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați făleșteni!

victime fascism   Astăzi, 22 iunie în Republica Moldova este marcată Ziua Comemorării Victimelor Fascismului. Această zi a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 2002.

  La 22 iunie 1941 a început cel mai crâncen și sângeros război din istoria omenirii, cel de-al doilea război mondial.

  Peste 70 de milioane de oameni au murit, majoritatea dintre ei fiind civili, data de 22 iunie  fiind  una de-a dreptul zguduitoare pentru milioane de oameni, inclusiv pentru sute de mii de moldoveni care au plecat la război și nu s-au mai întors.

…Milioane de vieți curmate, crime în masă, acte de genocid, atitudine disprețuitoare față de drepturile și libertățile fundamentale  ale omului au fost consecințele acelui crud măcel. Omenirea s-a confruntat cu cele mai odioase acțiuni aducătoare de moarte și suferință.

  În această zi ne amintim și omagiem curajul și demnitatea eroilor țării noastre care au luptat și s-au jertfit pentru victorie. Acest eveniment trebuie să rămână în istorie ca un exemplu remarcabil de responsabilitate, sacrificiu, unitate și solidaritate pentru a garanta și proteja democrația, statul de drept, drepturile și libertățile fundamentale, precum și demnitatea umană.

  Vă urez tuturor multă sănătate, pacea mereu să domnească în familiile Dumneavoastră și pe acest pământ, să aveți bucurii de la cei dragi, un viitor cu multe realizări,  dar şi cu responsabilitate pentru urmașii noștri.

  Noi, urmașii lor, avem datoria sfântă  de a păstra pacea pe acest pământ, fiindcă numai pacea și înțelegerea asigură liniștea și progresul omenirii

  FIE CA AMINTIREA VICTIMELOR FASCISMULUI
  SĂ RĂMÎNĂ PE VECIE ÎN INIMILE NOASTRE!

Cu profund respect,
Veaceslav Tambur, Vicepreședintele raionului Fălești