Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Pentru prima dată în istoria  competițiilor de șah, care tradițional s-au desfășurat  a 21 oară,  la data de 29 mai curent în incinta Centrului de Creație și Agrement pentru Tineri ,, Lora GĂINĂ” fiind organizate de Consiliului raional Fălești.

  Cu un cuvânt de salut  adresat către participanții la competiție a venit Domnul Sergiu FÎNTÎNA,  Președintele raionului, care a menționat despre scopul evenimentului  privind promovarea  sportului  de dezvoltare a capacităților mintale la  copii și adulți la nivel raional.

  • IMG_0019
  • IMG_0028
  • IMG_0030

  La competiția de șah au fost invitate 11 echipe din raioanele Dondușeni, Râșcani, Costuleni, Nisporeni, Ialoveni, Petrești , Ungheni, Ștefan Vodă, Călărași și raionul Fălești. 

  Conform regulamentului-invitație toți șahiștii au fost repartizați în grupe valorice până la 7 ani, 9 ani, 11 ani, 13 ani, 15 ani, 17 ani, 19 ani, până la 50 ani , mai mult de 50 ani, femeile au participat separat.

  Au fost 10 grupe valorice,  cea mai numeroasă a fost echipa făleșteană formată  din 24 de șahiști , Dondușenii și Costulenii au venit cu 20 de șahiști. În total  la competiție au participat 128 de șahiști.

  Dat fiind faptul, că  în anul acesta a fost prezent un număr record de participanți,  organizatorii evenimentului au fost nevoiți să desfășoare competițiile de șah la grupele până la 7 ani, 9 ani, 11 ani în incinta bibliotecii publice raionale.

  Astfel în ,,lupte” încordate pentru echipa noastră au adus puncte Prodan Sandu - până la 7 ani locul 1, Prodan Andrei locul 2 și Țimpău Chiril  locul 3 - până la 9 ani, Cobzari Cristian locul 2- până la 13 ani, Bacalu Silviu locul 2- până la 15 ani, Cibotari Stanislav locul 1 și Erimița Ivan locul 2- până la 50 de ani, Golubaș Ecaterina locul 2 între femei. Astfel locul trei între echipe a cucerit echipa din Dondușeni acumulând 8 puncte, locul doi echipa din Ungheni cu 14 puncte și cupa a rămas la Fălești fiindcă noi am acumulat 17 puncte.

  Toți învingătorii au fost felicitați de către  Domnul Președinte a raionului, care le-a  înmânat diplome, medalii, premii bănești și pachete alimentare.

  La finalul  competiției domnul Pricladov Vladimir, conducătorul echipei de șah din raionul Ungheni, le-a mulțumit organizatorilor pentru buna desfășurare a competițiilor.

  Mai multe fotografii