Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 9 mai aniversăm a 77-a aniversare a Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei. Conducerea raionului, colaboratorii Inspectoratului de poliție, Consiliului raional, a Primăriei orașului, a  secției administrativ militare și reprezentanții Organizației raionale a veteranilor de război și ai muncii au participat la acțiunea depuneri de flori la Complexul Memorial ,,Gloria Militară”, monumentul ,,Ostașul necunoscut” care au transmis mesaje de recunoștință pentru veteranii care în numele păcii și libertății, și-au jertfit propriile vieți.

  Cu mesaje dedicate  Zilei  Victoriei a venit Domnul Sergiu FÎNTÎNĂ, Președintele raionului, Domnul  Alexandru SEVERIN, Primarul orașului Fălești și Domnul Valeriu BOBU, Președintele organizației raionale a veteranilor de război și ai muncii.

  • 1.1
  • 1
  • 2

  Au răsunat mesaje de pace...  

  E început de mai  și pentru a 77 oară ne bucurăm de  pacea ce ne-a adus-o Victoria asupra fascismului și cu pietate comemorăm victimele celui de-al Doilea Război Mondial, marcăm  sacrificiul și dăruirea celor,care au apropiat sfârșitul acelui masacru mondial, onorăm sacrificiul și tragedia milioanelor de vieți pierdute în acea conflagrație ce a marcat istoria lumii, ne închinăm buneilor și străbuneilor pentru prețul plătit, ca noi, astăzi, să trăim în pace.

  Adevăratul preț al Păcii îl cunosc veteranii....                                              

  În semn de recunoștință  pentru cei, ce au plăti cu prețul propriei vieți,  pacea zilei de astăzi, s-a păstrat tăcerea sub  clopotele metronomului.   

  Memoria celor căzuți a fost consemnată cu acțiunea depuneri de flori în semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la Marea Victorie.

  Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor și străbuneilor noștri….

  Astăzi în raionul Fălești au rămas în viață doar 3 veterani și 7 văduve de război.. Pentru eliberarea raionului de ocupația fascistă au decedat 1789 ostași tineri, iar 2075 ostași tineri zac în mormintele frățești pe alte meleaguri.

Mai multe fotografii