Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

afg 2022 21  Astăzi, 15  februarie curent, comemorăm eroii căzuți în războiul din Afganistan,  astăzi se împlinesc 33 de ani de la acest eveniment. Conducerea raionului a organizat acţiunea de comemorare a pământenilor care în acel război şi-au pierdut viaţa.

  După un cumplit război, care a durat aproape 10 ani, la 15 februarie 1989 trupele armatei sovietice au fost retrase din Afganistan.

  La operaţiunile militare desfăşurate pe teritoriul Afganistanului au participat 12.500 de soldaţi şi ofiţeri moldoveni, dintre care circa 700 au fost răniţi iar 301 au rămas pentru vecie pe platourile de luptă din munţii Afganistanului. Reveniţi la baştină, o parte din veteranii acelui crunt război și-au dedicat cei mai frumoşi ani ai vieţii activităţii în cadrul organelor afacerilor interne, demonstrând un înalt grad de responsabilitate, profesionalism şi atitudine conştiincioasă faţă de obligaţiile de serviciu.

  E de remarcat faptul, că anume veteranii acestui cumplit şi îngrozitor război, au fost printre primii care au ripostat atacurilor separatiștilor din stânga Nistrului, iar 44 de participanți ai războiului din Afganistan şi-au jertfit viaţa pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova.

IMG 6955

  La eveniment au participat Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, Domnii Veaceslav TAMBUR, Veaceslav  FUSU, Mihail PRODAN, Vicepreședinți ai raionului,  primarul orașului Fălești, domnul  Alexandr SEVERIN, Domnul Victor MARIAN, președintele Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan Fălești, veterani ai războiuluii și locuitorii orașului Fălești

  Pentru cei prezenți au răsunat versuri alese rostite de elevii  Gonceriuc Xenia, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu și Bacalu Silviu, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Fălești.

  Activitatea a  finisat cu un minut de reculegere și cu depunere de flori la monumentul eroilor.

 Mai multe fotografii