Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Dragi   cetățeni!

 

   Astăzi, 27 aprilie  marcăm Ziua Drapelului şi Stemei de Stat, drapelul nostru oficial, drapelul familiei noastre naţionale.

  Drapelul  Republicii Moldova este un simbol fundamental al independenţei de stat, el exprimă dorinţa poporului nostru de suveranitate, independenţă şi statalitate, precum şi angajamentul de a ne construi un drum nou, o cale naţională mai bună.

  În acelaşi timp, drapelul nostru naţional nu este un simbol etnic: el este un simbol de stat, un simbol integrator şi, deci, un simbol al fiecărui cetăţean, indiferent de etnie sau credinţă.  Orice cetăţean poate fi un extraordinar patriot moldovean, indiferent de originea etnică ori de locul naşterii, indiferent de profesie ori de vârstă. Identitatea personală a fiecăruia completează în mod armonios identitatea naţională şi ne arată că, diferiţi fiind, avem aceleaşi repere fundamentale şi avem valori la care ţinem cu toţii.

  Drapelul Republicii Moldova nu a fost niciodată un simbol al agresiunii, însă a fost un simbol al rezistenţei contra agresiunii. În jurul drapelului s-au adunat şi se adună moldovenii, exprimând dorinţa sinceră de pace şi bună înţelegere, o țară mică poate fi o ţară puternică anume prin patriotismul cetăţenilor ei.

  Patriotismul - este să ne aducem aminte de strămoşi, este cinstirea tradiţiilor, este efortul pentru un viitor mai bun. Este foarte important ca generaţiile care cresc azi să simtă că Republica Moldova este cu adevărat patria lor, să aibă încredere în viitorul ţării, în posibilitatea de a-şi trăi viaţa aici, în pace şi bunăstare.

  Credem că astfel vom întări republica noastră şi vom construi un adevărat consens naţional pentru viitorul nostru comun. Iar acela va fi momentul în care sărbătorile oficiale, inclusiv această Zi a Drapelului, vor fi nu doar sărbători de stat, ci sărbători personale, sărbători ale bucuriei pentru fiecare cetăţean al Republicii Moldova.

  Vă doresc sănătate, succese și realizări frumoase pe plan personal și profesional!

  Cu respect,
  Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului Fălești