Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 15 februarie se împlinesc 32 ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, o zi de comemorare a tragicului război care a lăsat o amprentă în istoria statului nostru.
  La mitingul solemn, consacrat „Zilei Memoriei” care s-a desfășurat la Complexul Memorial „Aleea Eroilor”, au fost prezenți conducerea raionului, a primăriei orașului Fălești, reprezentanții Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan, colaboratorii Consiliului raional, a Inspectoratului de Poliție și participanții acțiunilor de luptă din Afganistan.
  Cu mesaje de mulțumire pentru bărbăția și devotamentul de care au dat dovadă veteranii în acțiunile de luptă din Afganistan, au venit vicepreședintele raionului, domnul Veaceslav Tambur, primarul orașului Fălești, domnul Alexandru Severin, șef al Secției administrativ – militare, domnul Dmitri Lipsiuc, președintele Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan Fălești, domnul Victor Marian.
  În memoria celor căzuți în conflictul armat, a fost păstrat un minut de reculegere și depuse flori la monument.
  • IMG_0228
  • IMG_0234
  • IMG_0240
  Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 12500 mii de moldoveni, dintre care 301 de militari şi-au pierdut viaţa, patru au fost declarați dispăruți, iar alţi 257 au rămas invalizi.
  Din raionul Fălești au participat la războiul din Afganistan peste 300 de ostași, dintre care 6 au decedat pe câmpul de luptă, iar 8 au devenit invalizi de război. Conflictul armat a durat zece ani, din anul 1979 până în anul 1989.