Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 20 mai curent  în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința comisiei raionale extraordinare de sănătate publică.

  În cadrul ședinței a fost raportată situația privind evoluția epidemiologică a infecției COVID-19 în raionul Fălești și care sunt măsurile de sănătate publică expuse în Hotărârile nr.10 și 11  din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

  În urma analizei situației epidemiologice actuale la nivel raional, comisia raională extraordinară de sănătate publică a decis ca reprezentanții autorităților publice locale, conducătorii instituțiilor medico – sanitare publice și private din raion, transportatorii de pasageri urban/raional din raion, conducătorii unităților comerciale cu amănuntul din raion, vor asigura respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 conform prevederilor punctului 1 din Hotărârea nr.11 din 15.05.2020. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică prezintă pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

  Regimul de carantină în localități se va stabili în baza Instrucțiunii privind instituirea regimului de carantină în localități, conform anexei la Hotărârea nr.11 din 15 mai 2020 a CNESP.