Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Vineri, 17 ianuarie, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, s-au întrunit angajații din domeniul culturii din raion pentru a marca sărbătoarea profesională. Holul instituției își aștepta invitații și oaspeții în straie de sărbătoare, cu expoziții de artă populară, carte și artă plastică vernisate de Muzeul raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”, muzeele sătești din localitățile Glinjeni și Pîrlița, creatori, meșteri populari și păstrători ai tezaurului strămoșesc din localitățile Catranîc, Hîncești, Valea Rusului, Biblioteca publică raională „Mihai Eminescu” și Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din Fălești. Tot aici, în hol, au evoluat orchestra de fanfară și colectivul pedagogic al Școlii de Muzică Fălești.

  IMG 0351 IMG 0503

  La eveniment au participat președintele raionului Fălești Sergiu Fîntîna, vicepreședinții raionului – Veaceslav Tambur, Mihail Prodan, Veaceslav Fusu, șef-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Lilia Osoianu, angajați ai Consiliului raional, primari, consilieri raionali și orășenești, manageri și specialiști ai instituțiilor de cultură și veterani ai culturii, oameni de bună credință și iubitori de frumos.

  Cu o totalizare a activității instituțiilor de cultură pe anul 2019 și perspectivele de bază pe anul 2020 s-a prezentat șeful-interimar al Secției Cultură și Turism Ludmila Negri. Cu mesaje de felicitare s-au adresat către cei prezenți Lilia Osoianu, șef-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Sergiu Fîntîna, președintele raionului, Elena Negoiță, vicepreședintele Consiliului Ramural al Sindicatului Lucrătorilor din Cultură Fălești. Celor mai reprezentativi lucrători din cultură li s-au înmânat flori și diplome de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Consiliul Raional Fălești, Secția Cultură și Turism, Consiliul Ramural al Sindicatului Lucrătorilor din Cultură Fălești. 

  În spectacol s-au produs Ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, ansamblurile de dans „Favorit” și „Făleșteanca”, Formația folclorică „Baștina”, interpreții autohtoni Maria Colibaba, Elena Dilion, Sergiu Cristian. Sărbătoarea a încununat concertul Orchestrei de muzică populară a Secției Cultură și Turism.

  Dragi lucrători din domeniul Culturii, la mulți ani! Să promovați și în continuare Cultura, pentru că ea duce faima țării noastre în lume și în fața viitoarelor generații.

Galerie foto