Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Problemele cu care se confruntă agenții economici din raionul Fălești au fost menționate în cadrul întrevederii  cu  președintele raionului, care a avut loc recent în incinta Consiliului raional.

  Domnul Sergiu FÎNTÎNA,  președintele raionului și Domnul Veaceslav FUSU, vicepreședintele raionului  în prezența celor mai mari agenți economici din raion au avut discuții utile în ce privește  dezvoltarea sectorului economic al raionului și care sunt prioritățile de perspectivă în acest domeniu. În cadrul întrevederii, Domnul  Președinte a punctat strategia raionului privind atragerea investițiilor în raion, protecția producătorilor autohtoni și promovarea produselor autohtone pe piața internă. Cheia succesului în domeniul antreprenoriatului este conlucrarea mai fructuoasă între autoritățile publice locale și agenții economici pentru viitor apropiat , să cream oportunități de reintegrare pentru familiile plecate pentru hotare, deoarece la moment ne confruntăm cu lipsa forțelor de muncă atât la nivel național cât și raional.

IMG 3629 2  La întrunire au participat managerii societăților comerciale : ÎCS ,,Textre” SRL, ÎCS ,,Plastic Manufacturing” SRL, ÎCS ,,Sammy Cablaggi” SRL, SRL ,,Elantop Grup”,  COOP Fălești, SRL ,,Marcons Drum”, S.A ,,Fabrica de prelucrare a semințelor de porumb din Răuțel”, SA ,, Fabrica de vinuri ,,Mold Nord”. 

  Din cadrul Consiliului raional au participat Domnul Constantin Cuschevici, Domnul Dumitru Rotaru din cadrul Secției Gospodărie Comunală și Drumuri, Domnul Victor Cimpoieș, directorul Centrului de  Cooperare Transfrontalieră, Atragerea Investițiilor, care au informat  agenții economici despre starea   de lucruri în sectorul infrastructură a raionului și atragerea investițiilor.

Galerie foto