Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 14 decembrie curent în incinta Palatului raional de cultură ,,Mihai Volontir” din orașul Fălești s-a desfășurat Forumul  autorităților publice locale, care a întrunit toți primarii și funcționarii publici din localitățile raionului, angajații Consiliului raional, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu, managerii instituțiilor medicale, de învățământ, cultură și asistență socială. Cu o doină și o sârbă interpretată de lăutarii Palatului  raional de Cultură a început activitatea. La forum au fost prezenți Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, Domnul Vladimir TABÎRȚĂ , Roman RADU, vicepreședinți ai raionului, oaspeții de onoare Domnul Ion Dulschi, doctor conferențiar universitar la Catedra Științe Administrative, Academia de Administrare Publică și Domnul Octavian Mahu,  șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat.

 Genericul celei de-a II-a ediție a Forumului Autorităților Publice Locale  a fost „Consolidarea capacităților funcționale de realizare a competențelor de prestare a serviciilor publice”.  Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului a prezentat un discurs amplu privind starea de lucruri  în acest domeniu, care a menţionat că autoritățile publice din raionul nostru permanent sânt preocupate de procesul de consolidare a capacităților funcționale de realizare a competențelor și sporirea calității serviciilor publice acordate cetățenilor, care la rândul său produc schimbarea spre bine în localitățile noastre şi contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai a concetățenilor noștri.

  Cu  bunele practici implementate la nivel local au venit primarii din comuna Sărata Veche, Glinjeni, Risipeni, Făleștii Noi, Mărăndeni și Răuțel, privind Grupul de acțiuni locală ,,Movila Măgurii”; crearea postului de pompieri voluntari , creat în baza parteneriatului public-privat dintre Autoritatea Publică Locală , SRL”Agropopuros” și Ministerul Afacerilor Interne; practica atragerii proiectelor investiționale pentru dezvoltarea infrastructurii localităților; promovarea valorilor culturale și a modului sănătos de viață a tinerilor;  tradiție frumoasă de a organiza în fiecare an în luna septembrie ”Toamna de aur” în satul Glinjeni și implicarea comunității în soluționarea  problemelor de mediu.

 Conform procesului verbal al comisiei raionale pentru organizarea și desfășurarea concursului raional ,,Cea mai bună primărie a anului”  din 26 noiembrie 2018 privind stabilirea învingătorilor la concursul raional ,,Cea mai bună primărie a anului 2018”, desfășurat în baza Regulamentului Concursului aprobat prin decizia Consiliului raional  nr. 03/2 din 13.04.2017 au fost premiați învingătorii concursului raional ”cea mai bună primărie a anului” consiliul raional  a decis de a acorda :

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a câte 4000 lei primăriilor Chetriș, Făleștii Noi, Glinjeni, Mărăndeni, Risipeni, Sarata Veche și Natalievca pentru merite deosebite obținute în domeniul consolidării capacităților organizatorice și planificare strategică a unității administrativ- teritoriale.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Sarata Veche, Răuțel, Albinețul Vechi, Călinești, Glinjeni, Făleștii Noi, Obreja Veche, Natalievca, Pîrlița, Pruteni, Pompa, Ciolacu Nou, Mărăndeni, Năvîrnet, Musteața, Călugăr, Ișcalău și Pînzăreni pentru contribuție deosebită în dezvoltarea infrastructurii localității și prestarea serviciilor publice de calitate.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Călinești, Chetriș, Ișcalău și Pînzăreni pentru asigurarea unui management eficient al resurselor financiare și resurselor umane.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Sarata Veche, Risipeni, Obreja Veche și Catranîc pentru atragerea investițiilor și asigurarea unui management eficient al proiectelor investiționale.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Chetriș, Făleștii Noi, Albinetul Vechi, Sarata Veche și Năvîrneț pentru merite deosebite în asigurarea transparenței activității administrației publice.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Călugăr, Egorovca, Glinjeni, Horești, Răuțel, Izvoare, Hîncești, Catranîc și Mărăndeni pentru merite deosebite și contribuție semnificativă în activitatea de promovare a valorilor culturale și tradițiilor populare.

 Diploma Consiliului raional și premii bănești a cîte 4000 lei primăriilor Sarata Veche, Făleștii Noi, Pirlita, Izvoare, Ciolacu Nou și Pruteni pentru contribuție semnificativă și implicare activă în realizarea politicilor de protecție socială a populației.

 Diploma și trofeul Consiliului raional  primăriilor Sarata Veche, Făleștii Noi, Glinjeni, Chetriș și Mărăndeni care au obținut în concurs trei și mai multe nominații.

 Activitatea a finalizat cu un cadou muzical oferit de orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru” din orașul Bălți.

Galerie foto