Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Feeria sărbătorilor de iarnă încununează cu vestea naşterii Luceafărului literaturii noastre Mihai Eminescu, poetul care inspiră și astăzi generaţiile iubitoare de frumos.

  În ziua de 15 ianuarie marcăm și Ziua Națională a Culturii care coincide, deloc întâmplător, cu ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale literaturii noastre.

  La 16 ianuarie curent a fost consemnată aniversarea a 173 ani de la nașterea Marelui Poet cu o depunere de flori la monumentul din str. M.Eminescu la care au fost prezenți colaboratorii Consiliului raional, bibliotecii publice raionale și a instituțiilor de învățământ preuniversitar. Evenimentul de depunere a florilor la monumentul luceafărului poeziei noastre a fost doar un început al multiplelor activități desfășurate în instituțiile preuniversitare și cele de cultură din raion.

  • 1
  • 2
  • 3

  Astfel, în incinta Bibliotecii publice raionale "M. Eminescu" Făleşti a fost desfăşurat un recital artistic cu genericul „Eminescu  -  nume sfânt de Luceafăr pe pământ”, consacrat aniversării naşterii celui care a fost să fie de-a lungul anilor "sufletul acestui popor.

  Mai multe fotografii