Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Duminică, 8 ianuarie 2023, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a binecuvântat cea de-a doua ediție a Concertul de Colinde desfăşurat, la Fălești, la Palatul de Cultură „Mihai Volontir”.

  Concertul a fost organizat de către Consiliul Raional Făleşti, Direcţia Generală Educaţie şi Cultură (Făleşti), Episcopia de Bălţi şi Protopopiatul de Făleşti al Episcopiei de Bălţi.

  Concertul a debutat cu rostirea unei binecuvântări și a unui cuvânt de salut de către PS Antonie, Episcopul de Bălți. Cuvinte de salut au mai adresat Excelenţa Sa, domnul Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, domnul Sergiu Fîntîna, președintele raionului Fălești, domnul Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului Fălești, PC Pr. Prof. Mihai Milea de la Buzău și doamna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale de Educație și Cultură Fălești.

  Pe scena Palatului de Cultură din Făleşti au urcat pe rând: Corul „Speranța” (conducător artistic - Valentina Bulgaru), Formația Folclorică „Auraș-Păcuraș” (conducător artistic - Valeriu Dumbravă), Ansamblul de Muzică ușoară „Crescendo” (conducător artistic - Munteanu Natalia), elevii din IPLT „Mihai Eminescu”, orașul Fălești, elevii din IPLT „A. Pușkin”, orașul Fălești, elevii din IPLT „Ion Creangă”, orașul Fălești, Formația de Fluieriști din IP Gimnaziul Făleștii Noi (conducător artistic - Negoiță Gavril), elevele Școlii de muzică din orașul Fălești Gordienco Sofia și Mustiață Otilia, clasa Flaut-pian a profesorului Iarmalovici Anatol, dl. Alexandru Dudnic - câștigătorul concursului „Steaua Fălești” ediția a X-a, 2022, secțiunea muzică ușoară, dl. Alexandra Rusu - câștigătoarea concursului „Steaua Fălești” ediția a X-a, 2022, secțiunea muzică populară, dra Alexandra Pătraș, interpretă de muzică ușoară și populară și familia Calmuțchi din Fălești.

  Oaspeții de onoare au fost un grup de tineri din Liga Studenților din Cluj.

  La sfârşitul spectacolului, PS Antonie a mulţumit organizatorilor Concertului de Colinde Consiliului Raional Făleşti, Direcţiei Generală Educaţie şi Cultură Făleşti, Protopopiatul de Făleşti al Episcopiei de Bălţi, apreciind mult talentul copiilor şi profesionalismul profesorilor care i-au pregătit pentru Concertul de Colinde.

  PS Antonie, în cadrul evenimentului cultural de la Fălești, a gratificat-o pe doamna Raisa Melinte, profesor de solfegiu și literatură muzicală la Școala de muzică din orașul Fălești, cu cea mai înaltă dustincție a Episcopiei de Bălți pentru mireni „Crucea Bălțeană”, în semn de înaltă prețuire pentru devotamentul profesional, dragostea față de folclorul și tradițiile strămoșești și contribuția jertfelnică la promovarea valorilor culturale românești în spațiul basarabean.

  Fiecare tânăr participant la Concertul de colinde a primit din partea Episcopiei de Bălți câte o carte de rugăciune.

  Domnul Veaceslav Tambur, vicepreşedinte al Raionului Făleşti, i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Antonie pentru susţinerea acordată la organizarea celei de a doua ediție a Concertului de Colinde și a menționat bogata activitate a Episcopiei de Bălți pe plan social-filantropic.

  Concertul de Colinde de la Făleşti fost un eveniment de excepţie, organizat de oameni de o înaltă pregătire profesională şi mari iubitori ai valorilor creştine și românești.

  În holul Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din oraşul Făleşti, cu ocazia Concertului de Colinde, a fost organizate două expoziţie de lucrări făcute în ornamentație cu mărgele, realizate de doamnele Inga Bânzari și Lilia Andronachi.

  Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi
  sursa: https://www.facebook.com/episcopia.balti/

  Mai multe fotografii