Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În cadrul misiunii de evaluare, la solicitarea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare , Reprezentanța Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO)  a inițiat o misiune de evaluare a impactului secetei din anul 2022 asupra culturilor agricole.

  În acest context, sâmbătă 22 octombrie raionul Fălești a fost vizitat de către Consilierul tehnic FAO - Raphi Favre (Elveția), și expertul economic –Andrei Zbanca, care de comun cu specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au prelevat date despre pagubele cauzate de secetă, făcând o analiză amplă a prejudiciilor cauzate și a pagubelor  evaluate la culturile agricole în cadrul comisiilor  formate de către  comisiile situații excepționale locale de nivelul I.

  • 27-oct_1
  • 27-oct_2
  • 27-oct_3

  De asemenea, în a doua jumătate a zilei s-au organizat întrevederi la fața locului cu mai mulți fermieri, agricultori, crescători de animale , în primăriile Albinețul Vechi, Sărata Veche, Egorovca, Hiliuți.

  In cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe probleme ce țin de situația actuală în sectorul agricol și dezvoltării rurale. Totodată misiunea a efectuat inspecții la culturilor de câmp, culturilor recoltare în depozite, prezenței mărfurilor pe piețe și stocurilor la angrosiști și retaileri.

  Mai mult fotografie