Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Astăzi, 18 septembrie, în parcul central din orașul Fălești, a avut loc Festivalului dedicat seniorilor „Bunica & Bunelul Fest” – 2022, ediția a V-a. Activitățile din cadrul festivalului au fot o ocazie bună pentru vârstnici de a împărtăși tinerei generații din tezaurul sacru, pe care l-au primit și ei, la rândul lor de la ai lor înaintași.

 Vizitatorii festivalului au avut ocazia să practice în cadrul atelierelor de creație, păstrătoare de tradiții, unde s-a cioplit în lemn, s-a modelat în lutul, s-a împletit din pănuși, s-a țesut covorul, s-a cusut cămașa cu altiță, s-au preparat biscuiți și chiar s-au transformat anvelope în figurine decorative. 

 De asemenea, oaspeții evenimentului au putut admira, dar și procura lucrări de artizanat și produse naturiste de la meșteri populari și agenți economici autohtoni.

 Atmosfera de sărbătoare a fost creată de formațiile artistice din raionul Fălești, precum și de formațiile din nordul țării: Glodeni, Sângerei, Edineț, Ungheni, Rîșcani și Drochia.

 Pentru a menține viu spiritul competiției printre seniori, Festivalul a inclus în programul său și 2 concursuri: „Buneii dansează modern” și „Miss Bunica & Mister Bunelul Fest”. Rolul decisiv pentru desemnarea câștigătorilor l-a avut publicul care a accesat pagina de Facebook „Bunica & Bunelul Fest” și a votat pentru participanții îndrăgiți.

  Titlul „Miss Bunica & Mister Bunelul Fest” 2022 a cîștigat cuplul de seniori din satul Mărăndeni - Mihail și Lidia Lupașcu.

 

 Invitați speciali ai festivalului au fost: Andriana Ochișan și Gabriel Nebunu.

 Ediția a V-a a festivalului „Bunica și Bunelul Fest” a fost organizată de către Consiliul Raional Fălești în parteneriat cu Asociația Obștească CASMED, Rețeaua Națională a Seniorilor Activi din Moldova și Primăria or. Fălești.

 Cu sprijinul financiar al USAID Moldova și Schweizerisches Rotes Kreuz.

  Mai multe fotografii