Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Cel mai cald anotimp al anului culminează cu temperaturi înalte ale emoțiilor noastre generate de celebrarea zilei de naștere a tânărului nostru stat. Frumoasa aniversare a 31 ani de Independență a țării noastre la Fălești a fost consemnată printr-un șir de evenimente.

  Sărbătoarea a debutat cu depunere de flori la monumentul ”Mândria și puterea poporului” în memoria celor care au luptat pentru obținerea suveranității și independenței Republicii Moldova.

  • ZI-RM_1
  • ZI-RM_2
  • ZI-RM_3

  În platoul din fața monumentului „Mândria și Puterea poporului” au urmat mesajele de felicitare ale președintelui raionului Fălești, domnului Sergiu Fîntînă, primarului orașului Fălești , domnul Alexandr Severin, șeful Inspectoratului de Poliție, domnul Vitalie Popovici, șef al Secției administrativ militare, domnul Vitalie Grigoraș, Vicepreședintele Asociației „Combatantul”, domnul Boris Dedov.

  Un omagiu a fost adus veteranilor de război, participanți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Potrivit decretului Președintelui Republicii Moldova veteranii conflictului armat de pe Nistru au fost decorați cu Medalia comemorativă „30 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova (1991-1992)” a Armatei Naționale. Astfel veteranilor prezenți la activitatea din dimineața zilei de 27 august iau fost înmânate distincțiile de stat însoțite de cuvinte de recunoștință pentru jertfirea de sine pentru binele nostru.

  Sărbătoarea dedicată Independenței Republicii Moldova a continuat prin desfășurarea unui spectacol festiv  cu participarea colectivelor artistice și artiștilor descendenți din raionul Fălești. Au delectate publicul cu evaluările sale Cristian Sergiu, Melnic Nelea, Cașula Ana, Calmațui Alexandra, Motelica Sandra – Luiza, Chiriac Maria, Formația folclorică „Baștina”, ansamblul de dans „Favorit”, ansamblul de dansuri populare „Făleșteanca” , Orchestra de muzică populară „Rapsozii Făleșteni”.

  În seara zilei de sărbătoare pe scenă au evoluat Ansamblul Vocal – Instrumental „Contur”, or.Fălești, Ansamblul vocal „Speranța”, satul Catranîc, Calmuțchi Alina, care au încîntat publicul cu frunoasele melodii interpretate de artiști. La fel au delectat publicul cu dansurile „Polca”, „Hora” și ”Țigăneasca” ansamblul de dans „Favorit” și ansamblul de dansuri populare „Făleșteanca”.

  Mai multe fotografii