Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

crf1 2  Astăzi, 23 mai curent, Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele  raionului a semnat contractul de achiziție publică a lucrărilor de construcții pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie „Lazar Dubinovschi” din orașul Fălești.

  Restaurarea muzeului face parte din proiectul “Călător pe Meridiane Culturale”, implementat de Consiliul Județean Iași, Consiliul raional Fălești și Primăria Orașului Fălești, în calitate de parteneri.  Câștigătorul licitației  este SRL „Danigasing” din satul Sărata Nouă, raionul Fălești, valoarea contractului  fiind de 1.072.327.07 lei fără TVA.

  Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova - proiecte HARD, Obiectivul Tematic 3 - Pentru promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric. Durata contractului este de 2 luni lucrătoare cu începere de la 1 iunie curent.crf1 1

  Concomitent, in cadrul proiectului „Calator pe Meridiane Culturale”, va fi restaurat și drumul istoric de acces cu pavaj de granit „Ștefan cel Mare” din orașul Fălești, unde în prezent APL Fălești organizează achiziții publice a lucrărilor de restabilire a străzii centrale din orașul Fălești.