Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 11 mai curent, în incinta Consiliului raional s-a desfășurat  o sesiune de informare cu privire la implementarea proiectului  ,,Parteneriat  de la începutul relației - consiliere de cuplu” în contextul programului ,, Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.  

  La activitate au participat Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, Domnul Veaceslav FUSU, Vicepreședintele raionului , 10 lideri bisericești,  10 primari ai satelor și comunelor din raion, reprezentanți  ai autorității publice de nivelul II și  mass-media locală.

  Cu un mesaj de salut către participanți a venit Domnii Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului și Veaceslav TAMBUR, Vicepreședintele raionului,  care au menționat, că este binevenit spre implementare acest proiect în raionul Fălești, în cadrul programului ,,Împreună împotriva  stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen” , unde familiile și cuplurile din raion vor beneficia de consiliere premaritală și de cuplu.

  • si-11-mai_1
  • si-11-mai_2
  • si-11-mai_3

  Organizatorii sesiunii au fost reprezentanții din cadrul Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale. Doamna Viorica CULEAC, reprezentant Un Women, Ludmila  Boghean, reprezentant UNFPA, Manole Brihuneț, protoiereu mitrofor, reprezentant al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldovei, partener al proiectului și Victoria Captari, coordonatoare proiect, AO IFIS.

  Doamna  Victoria  a prezentat participanților obiectivul sesiunii care a fost familiarizarea, specificul și scopul proiectului, familiarizarea cu planul de acțiuni ce vizează implicarea propriu zis a fiecărui actor activ (lideri bisericești, primari, reprezentanți APL) la nivel de comunitate și semnarea acordurilor de parteneriat vizate în proiect.

 Toți partenerii proiectului vor încheia acorduri de colaborare prin care 10 primari din raion vor beneficia  de comun cu 10 fețe bisericești de instruiri în perioada lunilor mai-iunie curent. Instruirile se vor ax ape promovarea accesului cuplurilor la programe ce sprijină parteneriatul în relațiile de cuplu și viața de familie, și combat stereotipurile de gen.

  Amintim, că  proiectul se va implementa în 2 raioane, Fălești și Strășeni pentru  perioada  22 februarie 2022 - ianuarie 2023. 

  Mai multe fotografii