Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați cetățeni !

  Va invităm să faceți un gest umanitar, nobil si gratuit - DONARE de  SÂNGE,  acțiuni care se vor desfășura  la 06 mai 2022 în incinta Oficiului Medicilor de Familie din satul Bocani,  pentru cetățenii din satele Bocani, Pietrosu și Măgura Nouă, la 11 mai 2022 în incinta Oficiului Medicilor de Familie din satul Hiliuți, pentru cetățenii din satul Hiliuți,  la 17 mai 2022 în incinta Oficiului Medicilor de Familie din satul Albinețul Vechi,  pentru cetățenii din satele Albinețul Vechi și Albinețul Nou,  începând cu  orele 8.00, cetățenii din localitățile sus menționate, doritorii de a dona sânge cu buletinul de identitate se vor prezenta în incinta instituției medicale.

  În conformitate cu Legea nr. 436 din 28.12.2006 privind administrația publică locala, Legea Ocrotirii sănătății nr. 411-XIII din 28 martie 1995, Legea privind donarea de sânge și transfuzia sanguină nr. 241 din 20.11.2008, în scopul organizării donării voluntare și neremunerate de sânge și asigurarea asistentei hemotransfuzionale  cu produse sanguine populației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, reprezentat prin Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Consiliul raional Fălești  reprezentat prin instituții medico-sanitare vor organiza pe parcursul anului curent acțiuni privind DONARE DE SANGE -  O PICĂTURĂ DE SÂNGE SALVEAZĂ VIAȚA !  

  • 1_1
  • 1_2
  • 1_3

  Reamintim, că pentru anul 2022 sunt planificate 19 activități de  donare de sânge în incinta instituțiilor medico-sanitare publice din raion.

  Daca Dumneavoastră corespundeți următoarelor condiții :

• să aveți vârsta cuprinsă între 18-60 ani; • să aveți greutatea >/= 50 kg; • să aveți tensiunea arterială între 100 minimal si 180 maximal mmHg; • să nu fi suferiți intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni; • să nu fiți în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.); • să nu aveți predispoziție la sângerare prelungită în caz de leziuni; • femeile să nu fiți: însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în perioada menstruală...

  În mod deosebit , ne exprimăm admirația și gratitudinea față de persoanele receptive acțiunii de donare de sânge, care vor da curs invitației noastre și vor decide să facă o faptă nobilă și onorabilă, aducându-și aportul la salvarea vieții pacienților gravi.

   Să știți -- că gestul dumneavoastră este de o noblețe nemărginită, iar în ochii tuturor sunteți un exemplu al solidarității și speranței.

  Mai multe fotografii